Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Lege şi bucate pentru… funcţii înalte!

Lege şi bucate pentru… funcţii înalte! 

ion obagilaAm primit cu emoţie vestea că salariile primilor stâlpi ai României, vorbim aici de preşedintele ţării, primul ministru, miniştri, şefi de servicii, preşedinţi de instanţe supreme, au fost mărite. Săracii! Chiar o duceau greu. Nu cumva erau invidioşi pe Golea care trăieşte cu chirie şi câştigă 800 de lei pe lună, din care îşi creşte şi doi-trei copii? Sau, probabil, priveau duşmănoşi la bătrânicile cu pensii de 350 de lei lunar, care nu ştiu cum să îi mai împartă între pâine şi medicamente.

Acum, celor care huzureau, li s-a făcut dreptate. Au din plin. Doamne, în ce ţară trăim! Se duc banii, aşa, prin lege sau ordonanţă, tot la cei care îi întorc cu furca. Cum de nu le este ruşine celor care sunt în fruntea ţării să procedeze în acest mod?

Ar fi fost normal să aibă aceste retribuţii imense după ce salvau ţara de la sărăcie, după ce ar fi dus România pe drumul prosperităţii şi al adevăratei democraţii. Cum îi mai suportă pâmântul pe aceşti nesătui care se fac că ne conduc, iar noi tăcem ca proştii. Ne uităm la televizor şi cu atât ne alegem. Înjurăm în pumn şi tragem din mămăliga rece!

Arătaţi-mi un ministru, un demnitar cu rang înalt amărât, ca vai de el. Puneţi degetul pe vreunul care nu are vreo două-trei vile, conturi barosane, autoturisme de lux, afaceri. De ce era musai să le crească venitul taman acum? Pe cine slujesc, de fapt, guvernanţii, pe noi sau pe ei? Ruşinos. Abject.

Spun unele mărimi, de parcă vând gogoşi la proşti, că astfel sunt feriţi barosanii de ispita mitei, de corupţie. Păi, bine, fraţilor, din ăştia avem noi în funcţii înalte, care pun repede botul la bani? Unde sunt principiile, morala, devotamentul faţă de neam şi ţară? Au rămas doar lozinci?

Nu ştiu spre ce ne îndreptăm, dar constat, trist, că trăim într-un soi de dictatură, unde bucatele se împart, prin lege, numai celor care deţin funcţii înalte. Nu asta este lumea pe care mi-am dorit-o, atunci, în Decembrie 89.

2 Răspunsuri la Lege şi bucate pentru… funcţii înalte!

 1. moshu49

  şi nu e gata, urmează bomboana pe colivă: indemnizaţiile speciale pentru limită de vîrstă ale aleşilor locali întrucît fac multe sacrificii în favoarea românilor.
  bravos, naţiune! halal să-ţi fie! :(

   
 2. george

  Marirea lefurilor inaltilor demnitari reprezenta o discriminare pentru cei cu salarii mai mici decat al acestora la calculul punctului de pensie.Vedeti in lege calculul punctului de pensie si veti intelege imediat.

   

Adaugă un Comentariu

*