Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LIDER PNL: Ancheta DNA începută la CNAS trebuie extinsă şi în domeniul analizelor medicale!

LIDER PNL: Ancheta DNA începută la CNAS trebuie extinsă şi în domeniul analizelor medicale! 

Sursa foto: hotnews.ro

Frauda de peste 3 milioane de euro produsă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a ţinut câteva zile prima pagină a presei din România, apoi totul a amuţit. Nu se mai spune nimic despre grupul infracţional care a deturnat fondurile destinate îngrijirii bolnavului la domiciliu. În acest cau, au primit mandate de arestare preventivă 13 persoane implicate, între care şi Marian Burcea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

CITEŞTE ŞI: Românii nu-şi pot efectua analizele medicale din cauza sistemului, iar ministrul vrea să-i amendeze!

Potrivit DNA, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, ar fi fost fraudate, prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, peste 3 milioane de euro, cu implicarea unor funcţionari din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, sub protecţia unor persoane din conducerea instituţiei, dar şi din conducerea CNAS.

gabriel plaiasuGabriel Plăiaşiu, secretar general PNL Dâmboviţa, spune că ceea ce s-a întâmplat la CNAS este de o gravitate excepţională şi că, prin astfel de fraude, este pus în pericol sistemul medical de sănătate. Consideră Plăiaşu că ancheta declanşată de DNA ar trebui extinsă şi asupra zonei de analize medicale. Cele 3 milioane de euro ar fi un mărunţiş pe lângă ceea ce s-ar putea descoperi în alte activităţi derulate de CNAS.

„În decurs de patru ani, din 2012 şi până în 2016, bugetul pe care l-a avut CNAS la dispoziţie a crescut cu 50%, ajungând la peste 10 miliarde de lei. Foarte multe resurse financiare, enorm de multe, se scurg pe zona de analize medicale. Deocamdată DNA efectuează o anchetă în ceea ce priveşte bolnaavii internaţi la domiciliu, dar ancheta trebuie extinsă”, a declarat Gabriel Plăiaşu.

CITEŞTE ŞI: E o adevărată aventură să-ţi faci analizele medicale gratuit în Târgovişte!

Liderul PNL precizează că, în România, în patru ani de zile, numărul laboratoarelor de analize medicale a crescut de la 1.200 la peste 2.000, ceea ce înseamnă că domeniul este rentabil.

„Acesta este motivul pentru care suntem interesaţi ca această anchetă să se desfăşoare cât mai rapid, dar să se extindă şi în alte zone. Ştiţi foarte bine că mulţi dintre dumneavoastră nu ajung să mai facă analize, fiindcă fondurile Casei de Sănătate se epuizează rapid. În momentul în care te duci şi soliciţi să efectuzi în mod gratuit analizele medicale ţi se spune că nu mai sunt fonduri”, a punctat Gabriel Plăiaşu.

Adaugă un Comentariu

*