Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » LITIGIU: Drumul Babelor nu poate fi deschis circulaţiei din cauza Consiliului Judeţean Prahova!

LITIGIU: Drumul Babelor nu poate fi deschis circulaţiei din cauza Consiliului Judeţean Prahova! 

drum munte babele

Turiştii care vor să urce cu maşina în Bucegi, pe traseul DN 71 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiului – Piatra Arsă, considerat al treilea din România ca frumuseţe şi spectaculozitate, după Transfăgărăşan şi Transalpina, o fac pe propria răspundere, întrucât „Drumul Babelor” nu a fost deschis circulaţiei. Practic, lucrările de modernizare nu au fost definitivate. Nu s-a turnat stratul doi de asfalt, nu s-au montat parapeţii de protecţie şi nici nu au fost consolidaţi versanţii.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, proiectul este ţinut pe loc de omologii de la Prahova, care refuză să mai participe cu fonduri, deşi şi-au asumat această obligaţie prin contractul încheiat.

„Suntem în stare conflictuală cu Consiliul Judeâean Prahova care refuză să asigure sumele necesare finalizării acestui proiect. Ne împiedică să punem în funcţiune investiţia, iar lucrările executate se pot degrada. Am avut discuţii cu preşedintele Mircea Cosma de la Prahova. Invocă lucruri pe care eu nu le ştiu, de exemplu înţelegeri cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa ca banii să fie daţi toţi de Dâmboviţa. Din documente, nu rezultă acest lucru. Consiliul Judeţean Prahova nu şi-a prevăzut lucrări anul acesta.

Soluţia este să ajungem la instanţa de judecată. Am avut o întâlnire şi cu constructorul, firma CAST. Probabil că se vor asocia demersului nostru şi ei. Am stabilit să realizăm împreună cu specialiştii Consiliului Judeţean Dâmboviţa o evaluare a costurilor pentru ceea ce însemnă stratul doi de asfalt pe teritoriul judeţului nostru şi ce înseamnă consolidarea versanţilor şi montajul de parapeţi pe tot traseul, pentru a putea pune în funcţiune drumul cel târziu anul viitor”, ne-a declarat Adrian Ţuţuianu.

În momentul de faţă, mai trebuie executate lucrări în sumă de 14.434.683 lei, din care 13.446.245 lei trebuie suportate de către Consiliul Judeţean Prahova.

Având în vedere că miercuri, 23 iulie, debutează Festivalul padina Fest, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a luat toate măsurile pentru ca „Drumul Babelor” să fie deschis circulaţiei, de marţi – 22 iulie până luni – 28 iulie. În acest sens, se vor monta indicatoare de semnalizare rutieră, iar echipajele de poliţie vor fi la datorie pe acest traseu.

Răspuns la LITIGIU: Drumul Babelor nu poate fi deschis circulaţiei din cauza Consiliului Judeţean Prahova!

  1. vlase

    nu va este clar?prahova nu vrea modernizarea drumului fiindca multi turisti vor veni in zona noastra si ei pierd din aceasta cauza.asa a fost si cu telecabina babele-pestera.

     

Adaugă un Comentariu

*