Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » LITIGIU: Preşedintele CJ Dâmboviţa îl ameninţă cu plângeri penale pe primarul de la Titu!

LITIGIU: Preşedintele CJ Dâmboviţa îl ameninţă cu plângeri penale pe primarul de la Titu! 

alexandru oprea

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, i-a atras atenţia astăzi, în ultima conferinţă de presă a anului 2017, primarului de la Titu, Traian Niculae, asupra faptului că, până în anul 2031, are obligaţia de a permite depozitarea deşeurilor menajere în celula sau în celulele care vor fi construite pe teritoriul oraşului.

„Domnul primar de la Titu confundă o societate comercială cu o unitate teritorial administrativă şi solicită nişte aberaţii: scutirea de taxa de habitat pentru întreaga localitate. Taxa de habitat are două componente, una îi revine operatorului, Supercom, care desfăşoară activitatea de colectare a gunoiului mnenajer, iar de cealaltă componentă se ocupă operatorul de groapă, respectiv Eurogaz, care lucrează în depozit, tasează, acoperă cu pământ.

Primarul de la Titu cere scutirea în totalitate de taxă pentru locuitorii oraşului. Păi, cine ar putea să-i ofere aşa ceva? Putem vorbi, eventual, de nişte facilităţi pe ceea ce înseamnă activitatea de depozitare a gunoiului… Dumnealui a cerut o redevenţă pe toată activitatea, pe toată perioada în care a funcţionat groapa”, a precizat Alexandru Oprea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a spus că va solicita conducerii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI Gunoi să facă plângeri penale împotriva primarului Traian Niculae pentru abuz în serviciu.

„Nu pot risca un proiect de 26 milioane de euro pentru că aşa vrea domnul primar de la Titu. Până vom construi o groapă de gunoi în altă parte, că-i place domnului primar sau nu-i place, deşeurile astea, rezidurile menajere, vor fi transportate în gropile de la Titu şi de la Aninoasa”, a declarat Alexandru Oprea.

Adaugă un Comentariu

*