Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LITIGIU: Se redeschide procesul pentru Sfinxul şi Babele din Bucegi!

LITIGIU: Se redeschide procesul pentru Sfinxul şi Babele din Bucegi! 

babele

Prefectul judeţului Dâmboviţa – Ioan Marinescu a cerut autorităţilor statului, în special Poliţiei, să investigheze rapid situaţia din Masivul Bucegi, unde anumite persoane care au obţinut terenuri în vârf de munte, s-au apucat de tot soiul de construcţii, fără să îndeplinească condiţile impuse de lege.

Un proprietar a avut chiar o expresie obraznică, cerându-le reprezentanţilor statului să-şi ia de acolo Sfinxul, că lui nu îi trebuie. A vorbit Ioan Marinescu în şedinţa Colegiului Prefectural despre o clădire lăsată în paragină din 2010, asta fiindcă autorităţile dâmboviţene au intervenit şi au sistat lucrările, în condiţiile în care alte entităţi publice, de dincolo de masiv, eliberaseră autorizaţia de construcţie pentru ridicarea unui centru meteo.

Litigiul dintre Prahova şi Dâmboviţa privind apartenenţa teritorială a monumentelor naturii Sfinxul şi Babele durează de mulţi ani. Acum, după spusele prefectului Marinescu, procesul între cele două judeţe va fi redeschis. În ceea ce priveşte nerespectarea legii, în zona Babele, dar şi pe platoul Padina-Peştera, comisarul şef Danil Zepişi – şeful IPJ Dâmboviţa a promis că va trimite o echipă de investigatori care să efectueze cercetări în acest sens.

Prefectul a mai avansat ideea ca la verificările ce vor fi întreprinse să participe şi reprezentanţii Inpectoratului de Stat în Construcţii. Rămâne de văzut dacă se va înfăptui regionalizarea mult dorită de şeful PSD, Liviu Dragnea. Dacă acest lucru se va întâmpla, cu siguranţă perdantul de serviciu va fi judeţul Dâmboviţa!

Adaugă un Comentariu

*