Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 19, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Locuitorii din Ocniţa își doresc fabrică de murături în satul lor

Locuitorii din Ocniţa își doresc fabrică de murături în satul lor 

muraturi k

Locuitorii din comunele Ocniţa şi Dărmăneşti, mici sau viitori întreprinzători (meşteşugari, salariaţi, şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă), au putut participa la patru cursuri dedicate dezvoltării competenţelor antreprenoriale, autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

„În condițiile existenței unui șomaj cronic la sate, a lipsei oportunităților de angajare şi de formare profesională, antreprenoriatul poate fi una dintre soluțiile dezvoltării economice a zonelor rurale”, a declarat Andreea-Clara Munteanu, managerul proiectului „Formare în regiunea Sud Muntenia”.

După încheierea cursurilor, mai mulţi locuitori ai zonei au venit cu idei de afaceri fezabile, bazate pe specificul local. Astfel, câţiva consăteni din Ocniţa au anunţat că doresc să demareze o afacere, o fabrică de murături.

Ideea lor se bazează pe una din resursele cele mai ieftine, saramura care izvorăşte din dealurile din apropierea comunei, cu ajutorul cărora gospodinele obţin cele mai gustoase murături. Proiectele lor nu se opresc aici, ei dorind ca pe parcursul timpului să poată dezvolta şi un proiect de turism rural, pentru a compensa caracterul sezonier al afacerii cu murături.

„Am dorit să atragem persoane care credeau în forțele proprii şi doreau să înceapă o mică afacere, suficientă la început pentru a le asigura un trai decent iar apoi, cu timpul, să poată oferi şi locuri de muncă în zonele rurale”, spune Andreea-Clara Munteanu

Adaugă un Comentariu

*