Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » LUNA PĂDURII: Direcţia Silvică Dâmboviţa împădureşte în această primăvară 57 de hectare

LUNA PĂDURII: Direcţia Silvică Dâmboviţa împădureşte în această primăvară 57 de hectare 

costel-preda k

În perioada 15 martie – 15 aprilie, cunoscută drept „Luna Pădurii”, în cadrul tuturor Direcţiilor Silvice din ţară se vor organiza activităţi de împădurire a suprafeţelor din fondul forestier.

La nivelul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, în campania de împădurire din primăvara 2014, se vor realiza 42 de hectare de regenerări artificiale, 4 hectare de completări, iar regenerarea naturală se va instala pe 10 hectare. Pentru acoperirea acestor activităţi, se vor folosi 235 de mii de puieţi forestieri, care provin atât din pepinierele cantonale, cât şi de la Pepiniera Centrală Geăşti. De asemenea, 85 de mii de puieţi vor fi livraţi către alte direcţii silvice, dar şi către ocoale private, pe baza comenzilor primite.

În plus, se vor acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice şi private, pe bază de cerere, 40 de mii de puieţi din speciile plop euroamerican, mojdrean, arţar şi stejar roşu.

„În primăvara 2014, se vor efectua la pepiniera Centrală Găeşti semănături de salcâm pe 100 ari, cu sămânţă de glădiţă pe 20 de ari, cu frasin pe 6 ari, iar butăşiri cu plop euroamerican se vor efectua pe 40 de ari. La Ocolul Silvic Pucioasa se vor efectua semănături în pepinierele cantonale pe 200 de ari”, a precizat dr. ing. Costel Preda – directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*