Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Luni începe sesiunea a doua a bacalaureatului

Luni începe sesiunea a doua a bacalaureatului 

În Dâmboviţa, s-au înscris 3.062 de candidaţi. Cei mai mulţi trebuie să susţină examenele scrise la matematică – 2.443, limba română – 1.489, biologie – 998 şi fizică – 373. În ceea ce priveşte celelalte materii, numărul candidaţilor este sub 150. Pentru probele de competenţe – limba română, limbi moderne şi abilităţi digitale – trebuie să se prezinte în faţa comisiei 955 de absolvenţi.

Candidaţii care au fost prinşi copiind şi au fost eliminaţi din examne nu vor avea voie să susţină bacalaureatul în această sesiune. Interdicţia este valabilă şi pentru sesiunea iunie-iulie 2012. Aceştia se pot înscrie la Bac abia pentru toamna anului viitor.

Cât priveşte desfăşurarea în bune condiţii a examenului, prof. Cătălina Homeghiu, secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat, ne-a informat că s-au organizat opt centre de examen – patru la Târgovişte şi câte unul la Fieni, Moreni, Titu şi Găeşti. „Absolut toate sălile de examen vor fi monitorizate video în această sesiune”, precizează prof. Cătălina Homeghiu.

Rezultatele examenului de bacalaureat – sesiunea de toamnă se vor afişa pe 4 septembrie, zi în care se vor primi şi contestaţiile, care urmează să fie soluţionate până pe 7 septembrie, când se vor face cunoscute notele finale.

Adaugă un Comentariu

*