Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Lupta de-abia acum începe

Lupta de-abia acum începe 

ion obagila 1Rezultatul alegerilor europarlamentare în Dâmboviţa nu a reprezentat o surpriză decât pentru cei care cred că politica se face cu puzderie de afişe, înjurături, caravane cu steaguri şi mult orgoliu. Am zis, cu mult înainte de scrutin, că Alianţa PSD-UNPR-PC va obţine peste 50 de procente în judeţul Dâmboviţa. Social-democraţii sunt încă pe val. În ciuda unor gafe, a luptelor intestine, de multe ori cu iz copilăresc, au rămas uniţi. Un partid bine organizat, cu filiale puternice, cu primari statornici, chiar dacă mulţi au mai cârâit, nemulţumiţi de apucăturile şefilor.

Victoria PSD se datorează şi debusolării, lipsei de perspectivă din cadrul partidelor de dreapta. Primarii PDL şi-au căutat din nou un punct de sprijin, pierdut odată cu ieşirea lui Florin Popescu de pe scena politică. Şi, fiindcă PSD a fost partidul care le-a deschis ochii, s-au întors la matcă.

În localităţile conduse de edili încă portocalii, PSD a obţinut mai multe voturi decât în comunele bastioane fidele social-democraţiei. Este un semn că trădarea ajută, dar trebuie să fii prudent. Şi Mihai Viteazul s-a încrezut în trădători, care, până la urmă, i-au luat capul pe Câmpia Turzii.

PNL-ul condus de Volintiru nu a excelat, în ciuda campaniei agresive desfăşurate. Mesajul electoral, politic, avându-l ca subiect de atac doar pe Adrian Ţuţuianu, nu a interesat prea mult. Mai punem la socoteală şi faptul că electoratul fidel PNL s-a rupt în două, unii trăgând pentru independentul Mircea Diaconu.

PDL pluteşte încă în derivă. Sunt mulţumiţi de scor, până la urmă garnitura pe care şi-au propus-o va ajunge în Parlamentul European.

Acum, PSD îşi face calculele pentru la toamnă. Pentru siguranţa victoriei lui Victor Ponta este nevoie de o alianţă mult mai puternică, adică refacerea USL. Acest lucru nu se poate înfăptui cu Crin Antonescu preşedinte al PNL. Aşa că, trebuie să se întoarcă la conducere trădătorii, ajutaţi de Înalta Poartă, adică de PSD. Politica în România intră pe tărâmul compromisului. Social-democraţii nu vor permite unificarea dreptei în România.

Adaugă un Comentariu

*