Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » LUPTE: Calificarea la Olimpida de la Tokyo, marele vis al Mariei Cioclea

LUPTE: Calificarea la Olimpida de la Tokyo, marele vis al Mariei Cioclea 

maria-cioclea-2

Luptătoarea Maria Cioclea a obținut performanțe remarcabile la cadeți într-o perioadă de timp extrem de scurtă. Sportiva de la CSȘ Târgoviște a devenit în urmă cu aproape două luni campioană europeană în Suedia, iar săptămână trecută a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial în Georgia.

Eleva antrenată de Cornel Cornea a bifat cele două rezultate deosebite la categoria 40 de kilograme. Visul suprem al micuței sportive a rămas, după aceste performanțe, calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, găzduite de Tokyo. La cum s-a pregătit în acest an, Cioclea a crezut tot timpul că poate atinge asemenea rezultate.

“Mă așteptam la astfel de rezultate pentru că am muncit foarte mult în 2016. La cele două mari competiții am fost medaliată și în urmă cu un an, fapt ce m-a făcut să fiu mai puternică. La Europene a fost foarte bine, iar la Mondiale ar fi fost la fel dacă nu pierdem în semifinale cu sportiva din India. Dacă nu aveam acel moment de cădere și eram puțin mai concentrată puteam să prind finala”, declarat campioana europeană la lupte într-o conferiță de presă organizată de Clubul Sportiv Școlar Târgoviște.

Cornel Cornea: “Este o luptătoare de excepție”

În aceeași conferiță de presă, antrenorul Mariei, Cornel Cornea, a mărturisit că Cioclea este o sportivă de excepție, care trebuie ajutată din toate punctele de vedere pentru a reprezenta România la următoarea Olimpiadă.

maria-cioclea-1

“Maria este un copil de excepție, de care trebuie să avem mare grijă. În meciul cu indianca, din semifinalele Mondialului, a condus la un moment dat cu 3-2, pentru ca, apoi, să aibă un moment de neatenție care a înlăturat-o de finală. Noi ne așteptam ca ea să câștige o medalie și la Mondiale, după ce o făcuse la Europene. Pentru mine este extraordinar că ea s-a menținut pe podium în condițiile în care la concursul de Tbilisi au luptat cele mai bune sportive din lume la cadeți.

Maria se luptă bine în tururile preliminare, după care se înmoaie când are asigurată o medalie în buzunar. Am zis la toată lumea că în primul joc va obține o victorie categorică și așa a fost. Trebuie să facem tot ne stă în putință să o ajutăm pe Maria în următoarea perioadă, pentru ca ea, în 2020, să participe la Olimpiada de la Tokyo.

În ceea ce privește premierea ei, cu aceasta nu s-a rezolvat nimic. Și în acest moment așteptăm să fie premiată după rezultatul fabulos de la Europene. De Mondiale ce să mai zic… poate aceste premieri or să vină în decembrie. Dacă nu se va rezolva nimic până în decembrie, din luna ianuarie a anului viitor, nu o să mai vedem nimic în acest sens”, a spus Cornel Cornea.

La conferință, alături de Maria Cioclea și Cornel Cornea au mai participat, Cristian Stan – primarul Târgoviștei, Andrei Păunescu – consilier local, Cătălin Tănase – director CSȘ Târgoviște și Niculae Groza – profesor de sport al Liceului “Voievodul Mircea” din Târgoviște, instituție unde sportiva de la CSȘ Târgoviște își desfășoară cursurile liceale.

Ionuț Parghel

Adaugă un Comentariu

*