Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » LUPTE: Georgiana Burduf, aur la Naţionalele de juniori I

LUPTE: Georgiana Burduf, aur la Naţionalele de juniori I 

georgiana-burduf

Luptătoarea Georgiana Burduf a început încet şi sigur să calce pe urmele Georgianei Paic. Sportiva legitimată la CSŞ Târgovişte a reuşit, la sfârşitul săptămânii trecute, să cucerească medalia de aur la Campionatul Naţional de lupte libere, destinat juniorilor I. La întrecerea găzduită de Sala Sporturilor din Craiova, eleva lui Cornea Cornea s-a impus la categoria 48 de kilograme, acolo unde a dispus în finală de Tabita Dobre (CSŞ Jimbolia), cu scorul de 4-2.

Urcarea sportivei pe primul loc al podiumului de premiere a bucurat nespus de mult conducerea tehnică a secţiei de lupte de la CSŞ Târgovişte.

„În mare parte mă aşteptam ca ea să obţină un rezultat pe măsură după cum s-a antrenat în ultima perioadă. Pentru ea a fost important să învingă în ultimul act al competiţiei o sportivă care intră mai mereu în vederile lotului naţional. Chiar dacă Georgiana a câştigat medalia de aur, meciul din finală a fost unul foarte strâns şi încordat pentru ea. După acest succes de la Craiova, pentru luptătoarea noastră s-au deschis drumurile spre Campionatele Europene şi Mondiale”, ne-a declarat Cornel Cornea.

Pe locul 3 la Naţionalele de juniori I, la categoria 48 de kilograme, s-au clasat Daniela Virban (CSM Craiova) şi Diana Pastramă (CSŞ Buzău).

Ionuţ Parghel

Adaugă un Comentariu

*