Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » MÂNDRIE: Maria Cioclea, performanţă pentru Târgovişte, performanţă pentru România!

MÂNDRIE: Maria Cioclea, performanţă pentru Târgovişte, performanţă pentru România! 

CSS campioana lupte 1

Un rezultat de excepție a obținut adolescenta târgovișteancă Maria Cioclea la Campionatul European de Lupte desfășurat la Stockholm, Suedia. Maria a uimit întreaga asistență, antrenori și sportivi deopotrivă. Micuța luptătoare a avut un parcurs remarcabil. Prin forță, tenacitate, ambiție și tehnică a răpus, rând pe rând, toate luptătoarele de la categoria ei de greutate. Adversarele au fost învinse într-un ritm amețitor. Antrenorul Cornel Cornea era convins că Maria va obține un rezultat notabil. Cunoștea foarte bine calitățile de luptătoare ale Mariei, ambiția ei, dorința de a ieși învingătoare. Mulți dintre cei prezenți la competiția europeană nu credeau că micuța luptătoare din Târgovişte va câștiga campionatul european, mizau pe concurentele sosite din țări puternice… Pe parcurs și-au schimbat opiniile, văzând evoluția fulminantă a sportivei noastre.

„A fost într-o stare extraordinar de bună. Primul meci l-a avut cu o ucrainiancă periculoasă și i-a dat 10-0 din prima. Urma să se întâlnească cu o luptătoare din Rusia, numai că rusoaica a pierdut meciul cu o nemțoaică, o altă sportivă super tare, toată lumea era cu ochii pe ea, însă, eu, acolo, le-am spus că, pentru Maria, este mai ușor să o bată pe nemțoaică decât pe rusoaică. La 8-0 a bătut-o. La tușă a învins-o pe nemțoaică. În seminală, a picat cu o sportivă care era exact pe statura ei, toți o catalogau pe aceasta ca fiind campioană europeană. Maria nu a făcut nicio greșeală în toate meciurile. A bătut-o pe sportiva asta fără să o lase să facă măcar un punct. Finala s-a desfășurat între Maria și o luptătoare de la Lugoj. Nu a durat decât 17 secunde”, ne-a povestit, cu multă emoție, antrenorul Cornel Cornea.

Deja, pe Maria Cioclea au pus ochii reprezentanții Federației Internaționale de Lupte, iar Clubul Dinamo București și-ar dori să o aibă în echipă pe luptătoarea târgovișteancă. Clubul Sportiv Școlar, antrenorul şi înteaga echipă au fost felicitați, astăzi, de Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

CSS campioana lupte

„Anul trecut, era vicecampioană europeană, anul acesta este campioană europeană. Este un parcurs excepțional. Nu știu dacă Maria coștientizează în momentul de față ce înseamnă acest titlu pentru sportul dâmbovițean, targoviștean, pentru Clubul Sportiv Şcolar. În spatele unei asemenea performanțe, este multă muncă, foarte multă determinare. Vreau ca aceste performanțe pe care noi le avem la nivelul sportului juvenil să se mențină și în momentul în care se va ajunge la vârsta senioratului. Cred că aici ar trebui să lucrăm mai mult, administrația publică locală, Clubul Sportiv Şcolar, Clubul Sportiv Municipal, să putem să asigurăm protejarea și valorificarea acestor valori sportive pe care, iată, județul Dâmbovița, municipiul Târgoviște le oferă. În acest context, vom extinde colaborarea pe care o avem cu Clubul Sportiv Școlar, vom găsi oportunități astfel încât să putem să asigurăm o trecere de la nivelul sportului juvenil, ca să putem și la seniori să asigurăm această continuitate. În orice caz, este o performanță absolut extraordinară, o performanță pentru care toți cei implicați, toți cei care fac parte din această echipă, trebuie să fie felicitați”, a spus Cristian Stan, care a promis că va iniţia un proiect de hotărâre pentru premierea în bani a sportivei.

Antrenorul Cornel Cornea consideră că aceste rezultate excepționale care au dus faima Târgoviștei în întreaga Europă ar trebui să oblige autoritățile locale și pe cele județene, forurile sportive, să se implice mai mult în crearea unei baze sportive adecvate pentru pregătirea unor performeri. Cornel Cornea nu își dorește prea mult. Vrea condiții decente, civilizate, pentru sportivii târgovișteni. A mai propus crearea unui centru de excelență la Târgoviște. Un loc unde să fie crescuți și menținuți sportivii noștri pe care multe cluburi interne, cu multe resurse financiare și condiții excelente de pregătire și antrenament, i-ar dori în ogrăzile lor.

Campioana europeană la lupte – Maria Cioclea a mărturisit că a fost foarte greu. „Nu mă aşteptam să ajung atât de sus, dar, după un parcurs foarte bun, după multă muncă şi efort, am reuşit. Sunt o fire ambiţioasă. Nu mă dau bătută cu una, cu două”.

De față la întâlnirea cu presa a Mariei Cioclea a fost și Georgiana Paicu, vicecampioană europeană.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*