Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MÂNDRIE: „Cantacuzinii” din Târgovişte au câştigat competiția națională Euro Quiz 2017

MÂNDRIE: „Cantacuzinii” din Târgovişte au câştigat competiția națională Euro Quiz 2017 

Sursa foto: tvrinfo.ro (Jamilla Azazi)

Echipa Cantacuzinii, formată din elevii de clasa a VI-a Miruna Mihaela Niță, Ștefan Andrei Duțu, Ștefan Tomescu și David Ștefan Nedelcu și coordonată de profesoara Florina Sorescu, de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2017.

Cantacuzinii s-au înfruntat în etapa finală a competiției cu echipa Vitejii (Muzzy), de la Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța, alcătuită din elevii Atila Abdurafi, Mircea Dumitrache, Miruna Dumitrache și Riana Mazilu și coordonată de profesoara Mirela Roșioru. Cele două echipe au fost sprijinite de căpitanii lor celebri, Ilinca Băcilă și Alex Florea, iar participanții au fost premiați de către doamna Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Etapa finală a concursului Euro Quiz 2017 a fost difuzată săptămâna trecută pe postul național de televiziune. Ambele echipe au fost recompensate cu premii constând în biciclete și echipamente de protecție, iar profesorii coordonatori au primit genți de călătorie.

Organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, competiția s-a adresat elevilor de clasa a VI-a din toată țara și și-a propus să promoveze valorile și cultura UE. Concursul s-a concentrat pe cunoștințele despre instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie. 313 echipe, formate din câte patru elevi coordonați de un profesor, s-au înscris la prima etapă a concursului, desfășurată sub forma unei testări online, pe 9 iunie.

Competiția Euro Quiz a făcut parte din inițiativa Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Anul acesta, inițiativa a debutat cu vizite în școli din zece județe din România: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Vaslui, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța. Vizitele au fost inspirate de un program de edutainment (educație prin joc).

Campania „Europa, casa noastra” va continua în toamnă cu competiția Lider European, adresată elevilor de liceu.

Adaugă un Comentariu

*