Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 22, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MÂNDRIE: Maiorul Gabriel Fotescu, instructor de succes în Republica Mali (Africa)

MÂNDRIE: Maiorul Gabriel Fotescu, instructor de succes în Republica Mali (Africa) 

Sursa foto: Jandarmeria Română

Maiorul Gabriel Dumitru Fotescu, instructor în cadrul Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, este primul ofițer selecționat să participe la misiunea UE – EUROGENDFOR, din Republica Mali (Africa). Jandarmul s-a integrat foarte bine în cadrul misiunii Eucap Sahel Mali și a reușit în scurt timp să fie apreciat de colegii săi.

În prezent, ofiţerul Jandarmeriei Române, care este instructor de ordine publică și intervenție profesională, susține un nou modul de pregătire la care participă ofițeri din Jandarmeria, Poliția și Garda Națională ale statului Mali. În cadrul acestui modul, maiorul Gabriel Fotescu, alături de alți instructori din cadrul națiunilor contributoare la misiunea Eucap Sachel Mali, susține atât teme de legislație în domeniul ordinii publice, cât și exerciții practice destinate creșterii eficienței forțelor de poliție locale.

Totodată, jandarmul monitorizeză progresele forțelor din cadrul sistemului național de poliție, ca urmare a efortului susținut al Uniunii Europene de a le reforma și profesionaliza, cu scopul asigurării unui grad ridicat de siguranță pentru cetățenii din Republica Mali.

Sursa foto: Jandarmeria Română

Sursa foto: Jandarmeria Română

Anterior participării la această misiune internațională, maiorul Gabriel Fotescu a promovat un examen susţinut în faţa unei comisii formate din șase experţi din cadrul Uniunii Europene.

Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi engleză și a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii Uniunii Europene în Republica Mali. Pe lângă cunoştinţele teoretice, ofiţerului i-au fost testate abilităţile şi capacitatea de răspuns în situaţii de criză.

Totodată, ofițerul a absolvit Cursul Internaţional de Monitor Misiuni Internaționale la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: Jandarmeria Română

Adaugă un Comentariu

*