Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » MÂNDRIE: O româncă a fost aleasă viceprimar al oraşului Berlin

MÂNDRIE: O româncă a fost aleasă viceprimar al oraşului Berlin 

Sursa foto: www.puterea.ro

O româncă născută în Timişoara a devenit, la sfârşitul anului 2016, viceprimar al oraşului Berlin, capitala Germaniei. De fapt, Ramona Pop este Bürgermeister, adică primar, însă postul este echivalentul viceprimarului din România pentru că, în Germania, există şi Regierender Bürgermeister, adică primar guvernator.

Ramona Pop este politolog, a fost până de curând şefa din Berlin a Verzilor, va împlini 40 de ani în luna octombrie şi a ajuns în Germania în anul 1988, când a emigrat din România împreună cu familia. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universității FU Berlin.

Potrivit Cotidianul.ro, este membră în Alianța Verzilor, ”90/Die Grünen” din 1997, membră a Parlamentului din Berlin din anul 2001, urmează o carieră în posturi de vicepreședinte și chiar de președinte, în 2009, în Parlamentul din Berlin, pentru Fracțiunea Verzilor.

Ramona Pop are dublă cetăţenie, germană şi română. Puterea.ro scrie că, în 2015, atunci când refugiaţii stăteau cu miile în gara din Budapesta, tânăra din Timişoara a povestit presei germane că şi ea, copil fiind, a trecut tot prin Budapesta atunci când a plecat cu părinţii din România.

Adaugă un Comentariu

*