Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 27, 2022
Sunteți Aici Home » SOCIAL » MÂNDRIE: România, locul 4 în UE, după angajarea civică a tinerilor!

MÂNDRIE: România, locul 4 în UE, după angajarea civică a tinerilor! 

Sursa foto: www.romanialibera.ro

Peste 1.000 de tineri români s-au înscris în Corpul European de Solidaritate, în prima lună de la lansarea acestui proiect de angajare civică cu o puternică dimensiune transfrontalieră. Urmare acestui fapt, ţara noastră ocupă locul 4 în topul statelor membre, după Italia, Spania, Portugalia şi Germania – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Sunt mândră să anunţ că Fondul european pentru dezvoltare regională va dedica un milion de euro iniţiativelor specifice care vor permite tinerilor europeni să se implice ca voluntari în programe Interreg transfrontaliere, transnaţionale sau interregionale. Ei vor putea participa ca «parteneri Interreg», lucrând în cadrul unor proiecte concrete, sau ca «raportori Interreg», prin sprijinirea unui program Interreg pentru a promova rezultatele concrete ale proiectelor trecute”, a precizat Corina Creţu – comisarul pentru Politică Regională.

Lansat în 7 decembrie 2016, la Bruxelles, Corpul european de solidaritate se adresează tuturor tinerilor cu vârsta între 17 și 30 de ani, interesaţi de voluntariat, de un stagiu, ucenicie sau chiar un loc de muncă, care doresc ca, pe lângă acumularea de experiență, să participe activ la viața comunităților din care fac parte și să pună în practică ceea ce înseamnă cu adevărat solidaritatea europeană.

Adaugă un Comentariu

*