Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » MÂNDRIE: Scriitorul român Claudiu M. Florian a primit „Premiul UE pentru literatură”

MÂNDRIE: Scriitorul român Claudiu M. Florian a primit „Premiul UE pentru literatură” 

Sursa foto: cartearomaneasca.ro

Comisia Europeană recompensează, anual, 12 autori debutanţi, în scopul sprijinirii diversităţii culturale şi lingvistice în Europa. Anul acesta, între scriitorii care au primit „Premiul UE pentru literatură” se regăseşte şi românul Claudiu M. Florian, originar din localitatea Rupea, judeţul Braşov. Distincţia i-a fost acordată pentru cartea „Vârstele jocului. Strada Cetăţii”, publicată la Editura „Cartea Românească”, în 2012. Fiecare laureat va primi un premiu de 5.000 de euro și va beneficia de promovare la târguri internaționale de carte, precum cele de la Londra, Frankfurt și Paris.

Alături de autorul român, lista îi include pe Christophe Van Gerrewey (Belgia), Tanja Stupar-Trifunović (Bosnia-Herțegovina), Antonis Georgiou (Cipru), Bjørn Rasmussen (Danemarca), Paavo Matsin (Estonia), Selja Ahava (Finlanda), Nenad Joldeski (FYROM), Benedict Wells (Germania), Gast Groeber (Luxemburg), Jasmin B. Frelih (Slovenia) și Jesús Carrasco (Spania).

„Literatura și posibilitatea de a scrie în completă libertate ne permit să ne înțelegem reciproc și să conviețuim mai bine, lucruri care sunt mai importante acum ca oricând. Acesta este motivul pentru care vom continua să sprijinim traducerea, publicarea, vânzarea și lectura operelor literare străine”, a spus Tibor Navracsics – comisarul european responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport.

Claudiu M. Florian a studiat limba și literatura germană la Universitatea din București. Ulterior, el a absolvit cursurile de master „Studii umane interdisciplinare de limba germană” (1996, Universitatea București) și „Istorie contemporană” (Universitatea Bielefeld, Germania). Începând cu 2002, el lucrează în Ministerul Afacerilor Externe, întâi în România, apoi ca atașat cultural și de presă al Ambasadei României la Berlin (2004-2009) și ca angajat al Ambasadei României de la Berna (din 2010 până în prezent).

Adaugă un Comentariu

*