Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » MÂNDRIE: Străinii prezintă Castelul Peleş drept unul dintre cele mai frumoase din Europa

MÂNDRIE: Străinii prezintă Castelul Peleş drept unul dintre cele mai frumoase din Europa 

castelul-peles

Cel mai cunoscut portal de călătorii din lume a inclus Castelul Peleş din Sinaia pe primul loc în topul celor mai frumoase 30 de locuri din România pe care le recomandă spre a fi vizitate. Potrivit tripadvisor.com, Castelul Peleş este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Are 160 de camere și mai multe intrări și scări interioare. Turnul central măsoară nu mai puțin de 66 de metri înălțime. Peleșul are și o sală de teatru, cu o mică scenă și 60 de locuri, plus loja regală. Castelul avea dotări foarte moderne pentru epoca în care a fost construit.

Potrivit wikipedia, Peleşul  a găzduit multe personalități ale vremii, scriitori, muzicieni, dar și regi și regine. Cea mai importantă vizită a fost aceea a bătrânului împărat al Austro-Ungariei, Franz Joseph, în 1896. Acesta a făcut o mulțime de fotografii cu acel prilej, fiind impresionat de frumusețea și bogăția castelului.

Se mai regăsesc în topul tripadvisor.com: Cetatea Alba Iulia, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea Poenari din Argeş, Sarmisegetusa Regia, Piaţa Mare din Sibiu şi Piaţa Sfatului din Braşov, Galeria de Artă din Sighişoara, Muzeul Antipa, Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Curtea de Argeş, Biserica Stavropoleos din Bucureşti, Cimitirul Vesel de la Săpânţa, Salina Turda, Palatul Parlamentului, Muzeul Satului Bucureşti, Parcul Herăstrău, Transfăgărăşanul, Delta Dunării, Grădina Botanică din Cluj-Napoca, Vulcanii Noroioşi etc.

 

Adaugă un Comentariu

*