Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MÂNDRIE: Un român a fost desemnat profesorul anului 2015 în Anglia!

MÂNDRIE: Un român a fost desemnat profesorul anului 2015 în Anglia! 

Sursa foto: Facebook

Gabriel Chelaru este de fel din Focşani, are 37 de ani, se află în Anglia din 2011, predă limba franceză la trei şcoli primare din Londra şi a primit recent titlul „Profesorul anului”, disticţie acordată de J&C Academy, o agenţie britanică care livrează unităţilor de învăţământ profesori de limbi moderne, sport şi muzică.

Nominalizarea românului s-a făcut, potrivit Adevărul, pe baza aprecierilor obţinute de la directorii executivi de la şcolile unde lucreză, care au observat lecţiile sale, a faptului că şi-a făcut foarte bine activitatea de director al departamentului de care se ocupă. Gabriel Chelaru are şi sarcina de a se ocupa de supravegherea noilor profesori primiţi în companie, cărora trebuie să întocmească rapoarte de observare a lecţiilor.

„Este ceva foarte serios şi asta îmi place cel mai mult. Dacă munceşti şi eşti serios, mergi înainte. Şi fără proptele, doar pe puterile tale”, spune profesorul.

CITEŞTE ŞI: Un român a fost ale sprofesorul anului în Olanda! A impresionat cu metoda sa de predare

De menţionat că sistemul britanic de educaţie este complet diferit de cel românesc, sistem la care Gabriel Chelaru s-a adaptat perfect, deşi se află în Anglia de doar patru ani. Anterior, a fost profesor la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focşani.

„Există două feluri de profesori, respectiv cei angajaţi direct de şcoală, un fel de învăţători, care stau toată săptămâna cu copii şi noi, cei care avem obiectele de specialitate, limbi străine, muzică, sport. Şi noi suntem tot profesorii şcolii, dar aduşi prin agenţie. Cerinţele sunt aceleaşi ca pentru oricare profesor, mai puţin interacţiunea cu părinţii, de care se ocupă profesorul clasei, dar în momentul în care îi prezintă părintelui activitatea copilului, o face şi pentru disciplina mea, pe baza evaluărilor făcute de mine şi a rapoartelor pentru fiecare elev în parte”, explică Gabriel Chelaru sistemul englezesc.

Profesorul se află în Anglia, împreună cu soţia sa, tot cadru didactic, din anul 2011 şi predă limba franceză, la ciclul primar, în trei şcoli din Londra, respectiv Stockwell Primary School Newport Primary School şi Drayton Green Primary School.

Citeşte mai mult pe adevărul.ro

Adaugă un Comentariu

*