Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MÂNDRIE: Universitatea Valahia din Târgovişte, singura din ţară cu amfiteatru în aer liber!

MÂNDRIE: Universitatea Valahia din Târgovişte, singura din ţară cu amfiteatru în aer liber! 

Conf. univ. dr. Călin Oros - rector Universitatea Valahia din Târgovişte

Universitatea Valahia din Târgovişte, singura din România care a construit de la zero un campus după anul 1990, va fi şi singura care va avea amfiteatru în aer liber (grecesc). Acesta va fi inaugurat la începutul lunii iunie, atunci când se vor organiza şi manifestările festive prilejuite de sărbătorirea celor 25 de ani de învăţământ superior la Târgovişte.

Rectorul Universităţii Valahia, conf. univ. dr. Călin Oros, ne-a mărturisit că anul acesta, contrar politicii adoptate până acum, aceea de a finaliza rând pe rând obiectivele de investiţii, sunt obligaţi, din cauza sistemului de finanţare, să meargă cu mai multe lucrări în paralel, respectiv: noul  Rectorat – lângă Dedeman; clădirile unde se vor muta Facultările de Drept şi Ştiinţe Umaniste (Corp C) şi Facultăţile de Teologie şi Ştiinţe şi Arte (Corpul D); Aula, sală de sport în Campus şi un nou cămin studenţesc.

În momentul de faţă, Universitatea Valahia din Târgovişte are 7.500 de studenţi şi un corp profesoral format din 300 de cadre didactice şi 25 de cercetători. Aceste cifre plasează municipiul Târgovişte peste Ploieşti şi Piteşti.

„În 2016, am avut o uşoară creştere a numărului de candidaţi la admitere, iar anul acesta Ministerul ne-a alocat un număr mai mare de locuri. Ar trebui să ne stabilizăm undeva la 8-9.000 de studenţi. Suntem singura universitate din România care a construit de la zero un campus, care oferă studenţilor condiţii de cazare de trei stele şi spaţii noi de învăţământ. De asemenea, suntem una din puţinele universităţi din România care au şi un institu de cercetare”, a punctat rectorul Călin Oros.

Adaugă un Comentariu

*