Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Marea debarasare, ediţie specială astăzi la Găeşti

Marea debarasare, ediţie specială astăzi la Găeşti 

Locuitorii din zona Găeşti au posibilitatea astăzi, 11 decembrie, între orele 9:00 – 15:00, să scape de aparatura veche de prin case, fiindcă în Parcul Central din Găeşti va fi amplasat un cort special pentru colectare. Oraşul s-a alăturat ca partener în Reţeaua Naţională a Centrelor de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE) RoRec, iar oraşul nostru este al doilea centru permanent din Dâmboviţa.

Fiecare cetăţean care va preda deşeuri de echipamente electrice şi electrocasnice va primi un bon de tombolă. Cei care au aparate mai mari, pot suna gratuit la numerele de telefon 0740499240 sau 0742480840 şi RoRec le va ridica de la domiciliu.

Luni, 13 decembrie, la ora 18, la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” va avea loc un spectacol efervescent cu Mircea Vintilă, dar şi cu formaţiile locale, apoi RoRec îi va extrage din urnă pe cei 15 găeşteni norocoşi. Fiecare dintre ei va pleca acasă cu un frigider nou nouţ.

RoRec a iniţiat şi în şcolile din oraş un concurs de desen cu tema „Protejarea mediului înconjurător”. Cei mai talentaţi copii şi adolescenţi, vor fi de asemenea premiaţi.

Campania „Marea debarasare” a fost anunţată şi la sate. Tocmai de aceea sunt aşteptaţi şi cetăţenii din comunele limitrofe cu toate aparatele vechi sau defecte de prin gospodării în locurile stabilite de primăriile locale.

15 elevi voluntari de la Grupul Şcolar „Iordache Golescu” vor merge în Cobia, Valea Mare, Dragodana, Mogoşani şi Petreşti pentru a da o mână de ajutor.

Preşedintele RoRec, Liviu Popenciu, a declarat că din iunie şi până acum aceasta este a 44-a acţiune de colectare: „Pentru anul viitor estimăm 600 de acţiuni şi sperăm să înfiinţăm 120 de centre la nivel de ţară. Datorită parteneriatului încheiat în urmă cu 2 ani cu Primăria Găeşti, vom construi un Centru de colectare lângă fosta Autogară, cu activitate permanentă. Deşeurile de echipamente electrice şi electrocasnice pot avea în componenţa lor substanţe periculoase care, eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm”. Aşadar, participaţi la „Marea debarasare”!

Adaugă un Comentariu

*