Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MAREA PĂCĂLEALĂ DE LA DĂRMĂNEȘTI! Clădirea viitorului liceu s-a deteriorat la trei luni de la recepție. VEZI VIDEO!

MAREA PĂCĂLEALĂ DE LA DĂRMĂNEȘTI! Clădirea viitorului liceu s-a deteriorat la trei luni de la recepție. VEZI VIDEO! 

liceu darmanesti 1

În România, visele frumoase apar pe bandă rulantă. Politicienii, oamenii de afaceri și reprezentanții administrației publice sunt principalii vectori ai acestui deziderat care, din păcate, nu ajunge la nicio finalitate. Se pierde pe drum! Face fâs înainte de a porni motoarele.

Așa s-a întâmplat și la Dărmănești. Cu doi ani în urmă, întregul județ vuia cu emoție despre cea mai mare investiție economică din Dâmbovița. Conform grandiosului proiect, s-ar fi investit aproape 200 de milioane de euro într-o fabrică de componente electronice și s-ar fi creat 2.500 de locuri de muncă, în special pentru dâmbovițeni. Fabrica urma să se înalțe pe câmpurile de la marginea comunei Dărmănești. Toată lumea era mulțumită. Existau premisele înăbușirii sărăciei și șomajului.

VEZI VIDEO

Investitorul turc reușise să capete încrederea autorităților dâmbovițene. Primarul era mândru de ceea ce avea să se întâmple la Dărmănești. La fel, președintele Consiliului Județean și prefectul de la acea vreme. Razele prosperității mijeau la orizont, dar n-a fost să fie…

Acum, în 2013, investiția de la Dărmănești este înghețată. Localnicii, dezamăgiți, își văd de ale lor. Ori stau acasă șomeri, ori fac naveta la Ploiești sau la București, ca să-și câștige traiul zilnic. Autoritățile județene vorbesc la rândul lor de înșelăciune și puține șanse ca marea investiție de la Dărmănești să mai prindă contur.

Și cum o belea nu vine niciodată singură, la Dărmănești s-a mai compromis o investiție. Prin fonduri europene și cu ceva relații, că altfel nu se poate în România, în comună, a prins contur și un liceu tehnologic. O investiție de un milion de euro care ar fi venit ca o mănușă pentru fabrica de componente electronice.

Optimismul primarului Matei Gheboianu nu este susținut de conducerea Inspectoratului Școlar dâmbovița. Situația pare să fie mult mai complicată, iar deteriorarea de care se teme inspectorul școlar general adjunct Ovidiu Băsceanu a început deja. Clădirea care ar fi trebuit să adăpostească un liceu la Dărmănești este într-o stare jalnică la doar câteva luni de la recepție.

Adaugă un Comentariu

*