Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Marea… primeneală!?

Marea… primeneală!? 

ion obagilaPSD Dâmboviţa pare să devină, sub conducerea preşedintelui Adrian Ţuţuianu, o organizaţie de amazoane. Te uiţi numai la lista de candidaţi pentru posturile de parlamentari şi constaţi că numărul de dame a ajuns la un prag istoric. Organizaţia seamănă din ce în ce mai mai mult cu o asociaţie feministă condusă de un bărbat. Departe de mine gândul de a critica sexul frumos şi deştept, implicat, dar parcă e prea mult, se rupe echilibrul, se supără bărbaţii…

Pe lângă numele de anvergură ale organizaţiei, care şi ele, fie vorba între noi, sunt din ce în ce mai puţine, pe lista de candidaţi, fie ea chiar şi provizorie, au apărut şi iluştri anonimi. De pildă, doamna Greaca, de la Morteni, comună despre care, de la carantina cu gripa aviară de acum mai bine de 10 ani, nu am mai auzit mare lucru, vrea să devină deputat. Domnia sa îndeplineşte şi funcţia de consilier judeţean, iar până acum, după obicei, s-a remarcat prin… ridicatul de mână.

Să continuăm.Nu neapărat cu anonimi! Oana Vlăducă, consilier municipal şi reprezentantă de seamă în aparatul preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, se regăseşte pe lista de posibili candidaţi pentru Camera Deputaţilor. Nu contestăm calităţile politice ale distinselor doamne, dar chiar nu mai există rezervă de cadre? Nu mai există personalităţi, oameni cu discurs, cu iniţiativă? În PSD pare că se merge după sintagma doar noi în tot şi în toate. Ne mutăm unii de colo până colo.

Mă îndrept acum şi spre şerif, adică spre Adrian Ţuţuianu. Şi-a dorit mult să devină din nou preşedinte al Consiliului Judeţean. Primul care a câştigat două mandate din 90 încoace! A luptat cu toate armele din dotare pentru atingerea acestui deziderat. A scos voturi cum nu a mai adunat niciodată PSD-ul în Dâmboviţa, iar acum, după ce a promis cetăţenilor acestui judeţ că va face şi va drege, este hotărât să plece în Senat, să fugă! S-o fi dus vremea panglicilor? Marile proiecte se păstrează la borcan… Este mai bine să apuci spre zone mai liniştite?

Trăim parcă în epoca rotirii cadrelor, varianta democratică. Noi, fraierii de votanţi, ne uităm lung şi ne facem că nu pricepem aceste jocuri ale interesului. Poporul PSD-ist nu o să ia poziţie. Nu are cum! Frica e mare. Se supune voinţei marelui conducător. O să aplaude la scenă deschisă decizia şefului de a porni să cucerească Bucureştiul. Va spune că preşedintele este mai nimerit acolo, are pregătire, ştie carte, va sprijini judeţul. Unii poate chiar or să exclame bucuroşi: Doamne ajută, că am scăpat! Şi bla, bla, bla…

Sau poate că eu divaghez degeaba şi totul este un plan bine ticluit pentru cei care vin de la centru. Câştigăm, ne dăm la o parte, intră următorii… Vedem! Oricum, jocurile politicianiste bazate pe calcule de grup şi interes au dus ţara de râpă.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*