Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Marea răspântie

Marea răspântie 

ion obagila 1Suntem, deşi mulţi nu vor să o recunoască, în vârtejul unui noian de crize: de politică, de credibilitate, de lideri, de profesionalism, de echitate, dreptate, ambiţie, de identitate. Campania electorală, în afară de poze şi mesaje naive, aduse parcă din alegerile din 1990, nu a avut nimic nou. Electoratului năuc, sărac, stricat de clasa politică, i-au lipsit găleţile, pungile cu pui, zahăr, micii gratis, suta de lei oferită în spatele secţiei de vot, înainte sau după. Acum trăieşte o bulversare, se repliază mai greu după standarde.

În schimb, au avut spectacol mediatic. Televiziunile, împărţite după interes sau orgolii, ziarele, câte mai sunt, la fel. Presa internaută a avut mai mult liber la dat cu lături sau şampon. DNA-ul şi-a făcut datoria animând un pic atmosfera lâncedă a campaniei electorale, acuzând şi încătuşând demnitari care pluteaU în lumea lor prosperă şi intangibilă, departe de existenţa omului de rând.

Politica românească a primit cea mai cumplită lovitură din 1990 încoace. S-a dovedit că cei care profesează în acest domeniu, mânaţi, ideatic doar, de credinţă şi dorinţă de a face bine poporului, nu au vrut decât să se căpătuiască, să-şi sporească averile minţind şi furând.

A sosit vremea primenirii clasei politice, că de schimbat este greu. Dar să-şi pună o cămaşă mai simplă, o izmană românească, să renunţe la limuzinile de lux măcar atunci când merg să provăduiască săracilor despre binele pe care ei l-au făcut. Alegerile vor fi câştigate de Victor Ponta, asta este clar. Scorul va fi strâns, dar va învinge. Are un culoar bun şi în partid. Tipii meschini care stăteau până acum la butoane, care făceau din umbră jocurile murdare, au fost eliminaţi. Mai sunt câţiva şi PSD -ul poate încerca haina schimbării adevărate. Dreptatea până la capăt a lui Ponta nu a avut graniţe politice. Este un atuu important.

Poate ar fi bun şi Iohannis, dar nu i-a sosit timpul. Unii se mai gândesc şi acum la momentul Emil Constantinescu şi ţeapa luată atunci. Îi ştim pe cei din spatele lui Iohannis, care dau acum din aripi şi fac pe imaculaţii, alte scursuri ale politicii, hămesiţii unei alte culori, portaţi în prezent din aceleaşi ere triste.

Adaugă un Comentariu

*