Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MARTOR: Grup Atyc îşi bate joc în continuare de călători, iar autorităţile mimează sancţiunile!

MARTOR: Grup Atyc îşi bate joc în continuare de călători, iar autorităţile mimează sancţiunile! 

grup atyc 3

Autorităţile dâmboviţene se pare că nu reuşesc să-i educe pe patronii firmelor de transport persoane. Toate intenţiile de a-i disciplina şi de a-i face să înţeleagă că ei trebuie să deservească cetăţeanul, civilizat, după norme europene şi într-o totală corelare cu legile ţării, au rămas fără ecou.

Cei de la Grup Atyc, una dintre societăţile mari de transport călători care operează în Dâmboviţa, îşi bat în continuare joc de călători prin serviciile oferite şi comportamentul unor angajaţi, uneori de-a dreptul golănesc.

În urmă cu câteva zile, mai mulţi cetăţeni care fac naveta pe ruta Târgovişte-Măneşti-Cândeşti ne-au relatat un fapt incredibil, întâlnit poate numai în ţările bananiere sau nici acolo! Ne-au spus oamenii că s-au urcat claie peste grămadă într-un microbuz ce a plecat din autogara firmei, situată pe strada Tudor Vladimirescu din Târgovişte. Următoarea oprire a fost la Polivalentă, un alt punct cu pretenţie de autogară. Aici, fiindcă prin zonă mişunau poliţiştii, reprezentanţii Grup Atyc s-au gândit să pună la dispoziţia publicului călător către Măneşti-Cândeşti două microbuze, astfel încât să-i convingă pe oamenii legii că ei îl respectă pe cetăţean, dar şi normele de transport care prevăd să nu fie îmbarcaţi pasageri peste numărul de locuri din autobuz.

grup atyc 2

Călătorii s-au arătat mulţumiţi, deşi mulţi dintre cei obişnuiţi cu naveta cunoşteau obiceiurile celor de la Atyc. Nu au trecut bine de Cartierul Romlux că cele două microbuze se opresc, iar oamenii dintr-o maşină sunt obligaţi să coboare şi să se urce, la grămadă, în cealaltă. Motivul, uşor de aflat! Şoferii ieşiseră din raza de acţiune a poliţiştilor şi puteau reveni la metehnele lor, ilegale, de a-i înghesui pe călători. Microbuz astfel golit s-a întors în autogară.

Pasagerii nu au protestat, fiindu-le teamă să nu fie daţi jos, aşa cum îi ameninţă conducătorii auto, de fiecare dată când au ceva de spus.

CITEŞTE ŞI: Grup Atyc rămâne cu licenţa de traseu! Călătorii n-au decât să strângă din dinţi şi să suporte

Un alt eveniment nedorit s-a consumat sâmbătă. Martor şi direct implicat în filmul negru marca Atyc, subsemnatul. Aşteptam microbuzul cu plecare la ora 11:30 spre Cazaci-Nucet-Sălcioara. În autogara de pe Tudor Vladimirescu, lume multă. La un moment dat, un călător pe o rută spre nordul judeţului, supărat, merge la biroul informaţii pentru a cere lămuriri privitoare la cursa care întârzie din cauza microbuzului care s-a defectat. Omul solicită ca firma să pună la dispoziţie o altă maşină, fiindcă cetăţenii au probleme, sunt obosiţi, vor să ajungă acasă mai repede. Angajata, pe un ton sfidător, asortat cu multă nepăsare, îi răspunde că nu are ea de unde să aducă altă maşină, să sune la patron dacă vor lămuriri suplimentare. În final, i-a spus simplu că dacă nu-i convin condiţiile să plece acasă cu taxiul. Bietul om nu a mai zis nimic. Intenţiile sale de restabilire a normalităţii au eşuat…

Uite că a sosit şi cursa de Cazaci-Nucet! Oamenii s-au îmbulzit să ocupe unul din cele 17 locuri ale microbuzului. Am dat să imortalizez momentul penibil. Normal ar fi fost ca firma să mai pună la dispoziţie o maşină pentru călătorii care nu aveau loc decât… într-un picior. Un individ, tinerel şi cu un aer arţăgăos, plin de el, vine spre mine şi, cu violenţă în glas, mă întreabă de ce am făcut fotografii. Mi-am declinat identitatea, profesia, ceea ce părea să nu-l intereseze, şi i-am spus că legea este încălcată, că nu este corect cum sunt trataţi cetăţenii. I-am cerut să se prezinte, să spună ce hram poartă pe acolo, nu a vrut să precizeze ce funcţie ocupă şi nici cum îl cheamă. Încerca, pe un ton ironic, să mă determine să scot aparatul şi să mai trag câteva fotografii, fiind pregătit să sară la mine pentru a-mi sparge telefonul. I-am sugerat să aibă un comportament civilizat. Răspunsul a venit de genul „Ce, bă, mi-e frică de tine”.

grup atyc 1

Din nou am făcut apel la corectitudine, spunându-i că societatea la care lucrează sfidează legea şi că nu este normal ca microbuzul să plece aşa de aglomerat. „Ce, bă, nu ai loc? Dacă nu îţi convine, nu te urci”. M-am urcat, iar individul a dat să închidă uşa, împingându-mă în maşină. L-am avertizat că o să reclam cele întâmplate. Nu părea să-i pese. S-a arătat a fi în continuare lipsit de cel mai elementar bun simţ. I-a zis şoferului, „vezi ce faci pe drum, că a zis ăsta că sună la Poliţie”.

Cam aşa se comportă cei de la Grup Atyc. Scot în faţă gorile care ameninţă călătorii. Bătaia de joc a firmelor de transport în comun continuă, iar autorităţile se fac că nu văd sau doar mimează că trec la măsuri. Noi vom continua să relatăm aspectele nedorite, poate, până la urmă, se va pune capăt toleranţei excesive manifestate de autorităţi când vine vorba de astfel de entităţi cică aflate în serviciul public.

3 Răspunsuri la MARTOR: Grup Atyc îşi bate joc în continuare de călători, iar autorităţile mimează sancţiunile!

 1. Alin

  Circulati cu Mondotrans ! Conditiile sunt mult mai bune!

   
  • Bianca

   Sunt mai bune conditiile, dar curse foarte putine. Ar trebui sa mai bage cateva curse. Sa aiba macar din 2 in 2 ore

    
 2. TANCOMI

  Tot GRIGORE si FISU cinduc ATYC nu poate nimeni sa le faca nimic ii au pe toti la mana ce spui d-nule TUTUIANU nu sti nimic nici de angajarile de la asistenta sociala nu stiti sau face ce vrea d-na DELIA STANESCU pana cand va bateti joc de acest amarat de judet RUSINE !!!DNA unde esti sa verifici ??????????

   

Adaugă un Comentariu

*