Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, aprilie 4, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » MĂSURĂ: Agricultorii subvenţionaţi de stat pot vinde roşiile începând cu 23 octombrie!

MĂSURĂ: Agricultorii subvenţionaţi de stat pot vinde roşiile începând cu 23 octombrie! 

rosii

Executivul a devansat cu o săptămână termenul de la care producătorii agricoli susținuți prin program guvernamental să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii) îşi vor putea vinde produsele. Decizia vine în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, nu se mai găsesc pe piaţă tomate cultivate în câmp.

Urmare modificărilor aduse, agricultorii vor putea valorifica tomatele produse în spaţii protejate, cu sprijin de la stat, în perioada 23 octombrie – 20 decembrie.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
– Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;
– Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
– Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Adaugă un Comentariu

*