Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » MĂSURĂ: Beneficiarii de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică vor fi vizitaţi la domiciliu!

MĂSURĂ: Beneficiarii de ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică vor fi vizitaţi la domiciliu! 

Foto: cdn.citynews.ro

Suntem în plină campanie de depunere a cererilor în vederea obţinerii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică sau electrică, gaze naturale, lemne, cărbuni. În vederea stabilirii acestui drept, solicitantul trebuie să depună acte doveditoare care atestă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa şi bunurile deţinute, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale.

Pentru determinarea cazurilor de eroare şi fraudă, pe tot parcursul sezonului rece se vor efectua anchete sociale, prin sondaj sau la sesizare.

„În cazul solicitării ajutoarelor sociale pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat. Fac excepţie beneficiarii de ajutor social şi beneficiarii de alocaţii pentru susţinerea familiei, pentru care au fost efectuate deja anchete sociale”, informează Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş.

Adaugă un Comentariu

*