Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » MĂSURĂ: Burse pentru elevii români din Ucraina şi stagii de perfecţionare pentru profesori!

MĂSURĂ: Burse pentru elevii români din Ucraina şi stagii de perfecţionare pentru profesori! 

claudia gilia 1

1.000 de elevi din Ucraina, care au rezultate şcolare deosebite şi studiază în instituţii de învăţământ preuniversitare cu predare în limba română, vor primi burse în valoare de 200 lei din partea Guvernului României. De asemenea, precizează Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa, 300 de cadre didactice care predau în limba română vor beneficia de un stagiu de perfecționare în universitățile românești.

Vor putea aplica profesorii din școlile românești din Ucraina care dețin diplome de studii ce permit exercitarea profesiei pe teritoriul Ucrainei și fac dovada declarării apartenenței la spațiul identitar român. Selecția cadrelor didactice se va face de către instituțiile de învățământ superior care organizează stagiile de specializare, respectiv: Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați.

„În calitate de parlamentar, am susținut și votat, în data de 6 februarie 2018, Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, care prevede posibilitatea finanțării unor proiecte propuse de autoritățile administrației publice locale din Ucraina în baza acordurilor de înfrățire/cooperare pentru obiective de investiții ale UAT-urilor din Ucraina, pentru programe culturale, sportive, de tineret și educaționale, pentru stagii de pregătire și alte acțiuni care să contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie.

În anul centenar, trebuie să avem proiecte concrete pentru toți românii, nu doar vorbe și declarații politice. Voi susține în Parlament toate proiectele care vor veni în sprijinul etnicilor români din țările vecine. Trebuie să continuăm eforturile de a îmbunătăți situația lor și de a-i ajuta în eforturile de păstrare și afirmare a identității naționale”, a declarat Claudia Gilia – deputat PSD.

Adaugă un Comentariu

*