Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 26, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » TERMEN: Contribuţiile pentru pensii pot fi plătite retroactiv până la sfârşitul anului!

TERMEN: Contribuţiile pentru pensii pot fi plătite retroactiv până la sfârşitul anului! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.igj.ro)

Persoanele care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare vor putea să-și plătească retroactiv contribuția de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, până la 31 decembrie 2017, potrivit unei Ordonanţe de Guvern adoptată săptămâna aceasta. Termenul iniţial era 27 aprilie 2017.

Plata contribuției de asigurări sociale se va efectua într-o singură tranșă sau eșalonat, până la data menționată, pentru o perioadă de maxim 5 ani retroactiv, calculați de la data încheierii contractului de asigurare. Scopul acestei măsuri este evitarea de la excluderea socială a unor categorii de persoane care nu ar putea accede la pensia pentru limită de vârstă din cadrul sistemului public de pensii.

Potrivit evidențelor Casei Naționale de Pensii Publice, până la data de 10.04.2017, au încheiat contracte de asigurări sociale 13.300 de persoane, care au achitat aproximativ 79 milioane lei.

Adaugă un Comentariu

*