Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » MĂSURĂ: Primăria Nucet a constituit un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă în Agricultură

MĂSURĂ: Primăria Nucet a constituit un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă în Agricultură 

Luisa Bărboiu - primar comuna Nucet

Seceta prelungită din această vară a afectat culturile agricole de pe întreg teritoriul judeţului Dâmboviţa. În unele localităţi, pagubele înregistrate sunt enorme, iar gospodarii aşteaptă, încrezători, sprijin de la Guvern. La Nucet, a fost constituit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă iar în această perioadă la Primăria din comună sunt colectate cererile cetăţenilor care au înregistrat pierderi din cauza lipsei acute de apă.

Membrii comisiei locale, după cum ne-a precizat Luisa Bărboiu, primarul localităţii, la solicitările oamenilor, se deplasează în teren inspectând toate tarlalele afectate de secetă. Se realizează o primă constatare a pagubelor, după care informaţiile sunt comunicate comisiei judeţene, care decide cât din cultura agricolă a fost afectată şi cu cât va fi despăgubit proprietarul.

„Pentru a-i lămuri pe cetăţeni cu privire la sprijinul pe care îl pot primi, am realizat informări prin afişaj în locurile publice dar şi pe internet”, a adăugat Luisa Bărboiu.

Adaugă un Comentariu

*