Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MĂSURĂ: Primăria Târgovişte acordă gratuităţi la transportul în comun, de sâmbătă

MĂSURĂ: Primăria Târgovişte acordă gratuităţi la transportul în comun, de sâmbătă 

cristian-stan

Începând cu data de 1 octombrie 2016, pensionarii târgovişteni cu venituri sub 800 de lei lunar şi elevii care locuiesc în cartierele Sagricom şi Priseaca pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun. De asemenea, studenţii de la Universitatea Valahia, cu domiciliul în Târgovişte, beneficiază din partea administraţiei locale de o reducere de 50% din preţul biletului de călătorie, cealaltă jumătate a costurilor fiind acoperită, conform reglementărilor din Legea Educaţiei, de către UVT. Măsura de protecţie socială se datorează a două hotărâri ale Consiliului Local Municipal adoptate în lunile august şi septembrie.

„Dacă pensionarii, de-a lungul timpului, au mai beneficiat de o astfel de oportunitate, pentru elevi şi studenţi este pentru prima dată când administraţia locală le acordă o astfel de facilitate. Cererile pentru pensionari şi elevi se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială aflat pe Calea Domnească, la Cantina de Ajutor Social, de pe strada Tudor Vladimirescu din micro VI, şi la sediul Centrului pentru Persoanele cu Dizibilităţi, de pe Calea Bucureşti. Studenţii se vor adresa la sediul AITT, aflat pe Strada Unirii din micro VI”, a precizat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte.

Edilii doresc ca, în viitorul nu prea îndepărtat, să extindă programul de gratuitate la transportul de călători pe teritoriul Târgoviştei, ba chiar să poată călători cu autobuzul, fără să plătească, tot târgovişteanul.

Cererile pentru obţinerea tichetelor şi abonamentelor se depun până la data de 15 a lunii anterioare celei pentru care se face solicitarea. Fiecare categoria socială are dreptul la două călătorii gratuite în fiecare zi.

Adaugă un Comentariu

*