Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » MĂSURĂ: Primăria Târgovişte deschide la Spitalul Judeţean un birou pentru declarări naşteri

MĂSURĂ: Primăria Târgovişte deschide la Spitalul Judeţean un birou pentru declarări naşteri 

spital birou declarari nasteri 1

Proaspeţii părinţi nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Primăria Târgovişte pentru a-şi declara copiii. De luni, 8 mai 2017, administraţia publică locală deschide un punct de lucru în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă, la parter, în pavilionul central.

„Cred că este un demers care vine în întâmpinarea oamenilor. În loc să vină aproximativ 150 de oameni, lună d elună, de la Spitalul Judeţean către Primăria Târgovişte, am preferat să facem aici un birou de declarare naşteri. Programul va fi de luni până vineri, între orele 09:00 – 13:00, după care se vor putea face la Primărie, între 14:00 şi 16:00. Avem un program complet, de natură să răspundă unei necesităţi. Erau foarte mulţi oameni care veneau la Primărie în pijamale, în halat şi care acum vor putea primi certificatul de naştere chiar în spitalul judeţean”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

spital birou declarari nasteri 2Iniţiativa a putut fi pusă în practică urmare bunei colaborări cu conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi cea a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care au pus la dispoziţie spaţiul şi au asigurat mobilierul. Administraţia publică locală va veni cu personalul specializat şi registrul de stare civilă.

„Când mi-a explicat domnul primar, când mi-a prezentat intenţiile dumnealui, fără niciun fel de rezerve, am spus da cu toată convingerea”, a declarat Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu, a precizat că Biroul de Stare Civilă va avea utilitate nu doar pentru populaţie, ci şi pentru unitatea medicală, care va putea încasa de la Casa de Asigurări de Sănătate mult mai repede banii pentru serviciile prestate în cazul naşterilor.

Adaugă un Comentariu

*