Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » MĂSURĂ: Primăria Târgovişte va extinde sistemul de monitorizare video în municipiu

MĂSURĂ: Primăria Târgovişte va extinde sistemul de monitorizare video în municipiu 

cristi stan, camere video 1

Primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan a prezentat astăzi, în detaliu, inclusiv printr-o demonstraţie practică, echipamentele de supraveghere video achiziţionate odată cu implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Conferinţa de presă a marcat finalizarea oficială a celei de-a treia componentă a proiectului finanţat prin contribuţia Uniunii Europene, a Guvernului României şi, evident, a beneficiarului – administraţia publică locală.

Au fost instalate 33 de camere video, care înregistrează 24 de ore din 24, cu rotire la 360 de grade pe orizontală, toate punctele cheie din Micro VI, Bulevardul Regele Carol I, Aleea Trandafirilor, Cartierul CFR, Micro XI şi Micro XII. De asemenea, s-a amenajat şi dotat corespunzător un dispecerat de control deservit de şase poliţişti locali, dispecerat ce funcţionează însă în cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte.

cristi stan, camere video 2Primarul Cristian Stan a precizat că va promova un proiect de hotărâre ce urmează a fi finanţat din bugetul local, astfel încât, în scurt timp, în Târgovişte, să fie extins sistemul de supraveghere urbană cu încă 200 de camere video, ca instrument modern de reducere a criminalităţii.

Introducerea monitorizării video are avantaje concrete: răspuns mai rapid în situaţii de criză; identificarea mai uşoară a suspecţilor; reducerea incidentelor; reducerea costurilor privind securitatea; un sentiment de siguranţă sporit pentru cetăţeni.

Valoarea totală a Proiectului „Dotare cu echipamente pentru creşeterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune urbană din municipiul Târgovişte” s-a cifrat la 2.552.269, 12 lei, din care: 35.402,94 lei – contribuţie Uniunea Europeană; 7.772,34 lei – contribuţie Guvernul României şi 2.509.093,84 lei – contribuţie Consiliul Local Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*