Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » MĂSURĂ: Sprijin financiar temporar pentru producătorii de legume şi fructe!

MĂSURĂ: Sprijin financiar temporar pentru producătorii de legume şi fructe! 

mere agricultura k

Producătorii agricoli de legume și fructe din România vor primi sprijin financiar cu caracter temporar, în vederea acoperirii unei părţi a pierderilor suferite ca urmare a embargoului impus de Rusia. APIA urmează să efectueze plăţile până la data de 30 septembrie 2017. Ajutorul se acordă organizațiilor de producători recunoscute potrivit prevederilor europene în domeniu, precum și producători de fructe și legume care nu sunt membri ai unei organizații de producători recunoscute.

Potrivit Hotărârii de Guvern, valoarea maximă a sprijinului financiar este de 5,5 milioane de lei şi acoperă activitățile desfășurate în perioada dintre data de 1 iulie 2016 și până la atingerea cantității de maximum 3.000 tone.

Interdicția impusă de guvernul rus importului de legume și fructe din Uniunea Europeană la data de 7 august 2014 a condus la perturbarea pieței legumelor și fructelor din UE, prin scăderea semnificativă a preţurilor acestora, ca urmare a supraofertei cauzată de faptul că nu s-au identificat alte debușee de export. Situaţia creată a avut implicaţii majore asupra sectorului fructelor și legumelor din România, deoarece pentru cantităţi însemnate de fructe și legume nu a existat posibilitatea valorificării imediate și nici o depozitare corespunzătoare din cauza capacităţii reduse de depozitare de care dispune România.

Adaugă un Comentariu

*