Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » MĂSURĂ: Statul le face acte de identitate deţinuţilor, să poată vota

MĂSURĂ: Statul le face acte de identitate deţinuţilor, să poată vota 

votare-k

Deţinuţii fără venituri vor fi scutiţi de la plata taxei extrajudiciare de timbru aferentă eliberării actelor de identitate noi, cu condiţia să nu li se fi interzis dreptul de vot. Măsura a fost adoptată de Guvern pentru a asigura acestei categorii de persoane toate condițiile pentru a-și exercita în mod liber dreptul de vot.

În acest moment, au fost identificaţi 5.026 deţinuţi în imposibilitatea de a-și achita cheltuielile aferente pentru eliberarea unor acte noi de identitate (cheltuieli de producere și eliberare, taxa extrajudiciară de timbru, cheltuieli pentru fotografii, eventuale cheltuieli suplimentare pentru eliberarea în prealabil a actelor de stare civilă necesare emiterii cărților de identitate ș.a.). Costurile totale ale exceptării lor de la plată sunt estimate la 25.130 lei.

Până în prezent, exceptarea de la plata acestor taxe pentru persoanele aflate sub o măsură privativă de libertate și care nu dispun de mijloace financiare avea un caracter dispozitiv, fiind acordată de șeful serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Adaugă un Comentariu

*