Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MĂSURĂ: Studenţii la medicină se vor implica în deciziile ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei!

MĂSURĂ: Studenţii la medicină se vor implica în deciziile ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: facebook/FASMR)

În perioada 10-12 martie 2017, va avea loc la Târgu Mureş cea de-a XXXVI-a Adunare Generală a Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), organizaţie independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reuneşte peste 20.000 de studenţi medicinişti. La Târgu Mureş vor fi prezenţi 200 de reprezentanţi ai acestora, din toate centrele universitare medicale româneşti, care vor dezbate şi propune acţiu ni pe care doresc să le realizeze atât ca voluntari în cadrul societăților în care activează, cât și drept viitori medici.

Între subiectele ce vor fi abordate se regăseşte cel legat de necesitatea implicarii FASMR în deciziile Ministerului Sănătății și ale Ministerului Educației, ca reprezentant al intereselor tuturor studenților mediciniști din România. Educația și activitatea sanitară a elevilor sunt aspecte neglijate în școlile și liceele românești, iar nevoia de sensibilizare a acestora este incontestabilă. De aceea studenții mediciniști își propun implicarea directă în soluționarea acestei probleme. De asemenea, se anticipează discuția unei eventuale colaborări cu Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți (SMMR), având ca scop obținerea unei imagini de ansamblu asupra activităților sistemului medical, care să susțină studenții în dezbaterea unei teme de interes: modificări în metodologia de susținere a examenului de rezidențiat.

Nu în ultimul rând, în timpul Adunării Generale, se vor trece în revistă rezultatele acțiunilor din ultima jumătate de an a fiecărei societăți studențești în parte şi se vor prezenta planurile pentru perioada ulterioară. Acestea vor avea drept misiune atât continuarea proiectelor care susțin educația medicală, cât și elaborarea unor noi strategii de viitor pentru dezvoltarea întregului sistemul medical românesc.

Adaugă un Comentariu

*