Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » MĂSURĂ: Tichete sociale şi pentru copiii sub 3 ani care merg la grădiniţă!

MĂSURĂ: Tichete sociale şi pentru copiii sub 3 ani care merg la grădiniţă! 

gradinita IL Caragiale 5

Guvernul Cioloş a adoptat, în şedinţa de astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă prin care a extins categoria de beneficiari ai programului privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, în sesnsul eliminării vârstei minime (3 ani) şi a celei maxime (6 ani) până la care se pot acorda tichetele sociale. Prin urmare, vor primi cei 50 lei lunar toţi copiii care urmează cursurile învățământului preșcolar, dacă provin din familii cu venituri sub 284 lei/membru de familie.

Prin eliminarea acestor limite de vârstă se estimează că vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate. Pentru copiii înscriși în învățământul preșcolar în anul 2015-2016, termenul de depunere a cererilor de solicitare a acestui stimulent este de maximum 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență adoptate astăzi.

Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența regulată a copiilor la grădiniță. Normele de aplicare precizează că totalul absențelor motivate permise se calculează pe baza unui algoritm în care învoirile personale (maxim trei) și scutirile medicale nu pot depăși 50% din numărul total de zile de grădiniță din luna respectivă.

Adaugă un Comentariu

*