Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Măsuri dispuse de Inspectoratul Şcolar, după dezastrul de la BAC

DÂMBOVIŢA: Măsuri dispuse de Inspectoratul Şcolar, după dezastrul de la BAC 

sorin ion - gabriela istrate 1

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a anunţat o serie de măsuri ce vor fi puse în aplicare în anul şcolar 2016-2017, astfel încât rezultatele la Bacalaureat să fie îmbunătăţite. Anul acesta, Dâmboviţa s-a clasat între ultimele judeţe din ţară, cu o rată de promovabilitate de 58,12%, mai mică cu 3,5 procente faţă de 2015. Practic, doar Călăraşi (56,84%), Mehedinţi (56,77%), Teleorman (50,98%), Giurgiu (41,42%) şi Ilfov (35,58%) s-au poziţionat sub Dâmboviţa.

Analizând în detaliu rezultatele obţinute la Bac, spune prof. Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa, s-a ajuns la concluzia că au luat examenul aproape toţi cei care au trecut proba la matematică. Procentul de promovabilitate la matematică a fost 58,31%, faţă de 58,12% cât a fost rata de reuşită la Bacalaureat în judeţul Dâmboviţa. Prin urmare, s-a dispus ca orele de matematică să fie monitorizate atent. De asemenea, se vor iniţia parteneriate între liceele din aceeaşi localitate, după modelul celor din judeţul Cluj, astfel încât elevii să efectueze ore de pregătire în comun, cei buni cu cei mai puţin pregătiţi.

A mai precizat prof. Sorin Ion că, în planul de şcolarizare, se vor aloca mai multe locuri în învăţământul profesional şi tehnic, decât în cel teoretic. „Nu toată lumea trebuie să dea Bacalaureatul”, a spus inspectorul şcolar general de la ISJ Dâmboviţa. De altfel, deja se observă o creştere substanţială a cererii pentru şcolile profesionale.

Prof. Gabriela Istrate – inspector şcolar general adjunct a ţinut să evidenţieze faptul că Liceul Udrea Băleanu din comuna Băleni a constituit surpriza plăcută a acestei sesiuni a examenului de bacalaureat, cu un procent de promovabilitate de 61,54%.

O altă concluzie trasă după analizarea rezultatelor la Bac arată că Dâmboviţa are probleme la disciplina Biologie, din cauza numărului mare de necalificaţi aflaţi la catedră. Pur şi simplu, nu vin profesori de Biologie în judeţ!

„45% din cadrele noastre provin de la Universitatea Valahia, iar Universitatea Valahia nu produce şi profesori de Biologie. De aici, numărul mare de necalificaţi”, a punctat prof. Sorin Ion.

Adaugă un Comentariu

*