Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 21, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MEDIC: Nu hrăni cancerul! Alimentaţia corectă, o armă bună împotriva acestei boli!

MEDIC: Nu hrăni cancerul! Alimentaţia corectă, o armă bună împotriva acestei boli! 

Dr. Pavel Chirila

O alimentaţie corectă, echilibrată şi cât mai naturală este primul aliat în lupta cu boala de care ne temem cu toţii: cancerul. Doctorul Pavel Chirilă – directorul Fundaţiei „Sfânta Irina” a precizat, într-un interviu realizat de Gabriel Tudor (Asociaţia „Salvează o inimă”), ce ar trebui să mâncăm şi care sunt alimentele de care să ne ferim.

„Regulile generale ale unei alimentații sănătoase spun să mâncăm numai alimente integrale și nu rafinate, să mâncăm alimente fără adaos de E-uri (fără aditivi), să mâncăm alimente cu tratare termică minimă sau, dacă putem, să le mâncăm crude. Doar alimentele care nu pot fi mâncate crude trebuie tratate termic și ele nu sunt multe! Un alt principiu spune să nu consumăm organisme modificate genetic, nici alimente, plante, ingrediente din alimente cultivate cu îngrășăminte chimice care stimulează talia plantei sau semințele și, de fapt, imită ceea ce se întâmplă cu oncogeneza în corpul uman, deoarece cancerul este o celulă care crește anarhic”, explică dr. Pavel Chirilă.

Specialistul spune, de asemenea, că abuzul de carne şi mezeluri creşte riscul cancerigen. Totodată, ar trebui să evităm făina albă, băuturile răcoritoare chimizate, margarina şi, nu vă vine să credeţi, guma de mestecat! Toate acestea contribuie la declanşarea unui cancer, în condiţiile în care există şi alţi factori.

„Toate tipurile de mezeluri, de salamuri conțin nitrozamină, o substanță cancerigenă definită și atestată de toate studiile medicale și de toate laboratoarele. Știm precis că nitrozamina din mezeluri este cancerigenă, pentru că se folosește și în unele institute de oncologie experimentală pentru a provoca un cancer la șobolani”, precizează dr. Pavel Chirilă.

Directorul Fundaţiei „Sfânta Irina” ne atrage însă atenţia că nu trebuie nici să cădem într-o altă extremă şi să credem că numai mâncarea greşită este cauzatoare de cancer.

„Există și alți factori, ambientali, și fizici și chimici, și profesionali și, bineînțeles, există și un mare procent de cazuri de cancer făcut din motive psihoemoționale. Din păcate, acești factori oncogeni psihoemoționali nu au fost studiați prea bine. A existat un studiu serios făcut de un doctor german, dar din păcate a contraindicat citostaticele la bolnavii cu cancer și atunci Colegiul Medicilor din Germania i-a ridicat dreptul de liberă practică, a trebuit să se retragă. Dar el a dovedit în decurs de câteva decenii, cât s-a ocupat de această problemă, rolul oncogen al unui anumit tip de stres asupra bolnavului. Aproape niciodată nu există un singur factor oncogen, întotdeauna acționează factori multipli! Și acel stres despre care a vorbit doctorul german și alimentația și parabenii din antiperspirante – care favorizează cancerul de sân – și radiația electromagnetică și insecticidele din agricultură, la profesioniștii care tratează plantele și cei care mănâncă organisme modificate genetic, fiecare vine cu contribuția lui și se atinge un vârf de agresiune când cancerul se declanșează și organismul nu mai reușește să fie eficient în procesele de apărare”.

Dr. Pavel Chirilă recomandă, pe lângă citostatice şi radioterapie, şi terapiile complementare: extracte naturale de plante, o anume dietă, psihoterapie suportivă şi chiar terapia spirituală.

Prof. dr. Pavel Chirilă este medic primar de medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie și homeopatie, doctor în științe medicale și profesor de Bioetică. Este unul dintre cei mai cunoscuți medici din București, specialist în tratamente naturiste și promotor al medicinei creștine. Dr. Pavel Chirilă este implicat în proiectul care vizează construirea, în judeţul Caraş-Severin, a primei clinici de recuperare oncologică din România. Investiţia ar putea fi definitivată în primăvara anului viitor. Românii pot ajuta intrând pe site-ul www.clinicanera.ro şi donând fiecare orice sumă de bani poate.

Adaugă un Comentariu

*