Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » MEGA AFACERE: Gunoaiele din judeţul Dâmboviţa au umplut conturile „băieţilor deştepţi” cu milioane de euro

MEGA AFACERE: Gunoaiele din judeţul Dâmboviţa au umplut conturile „băieţilor deştepţi” cu milioane de euro 

supercom

Jurnalul Naţional a dedicat, în ediţia de astăzi, un amplu material judeţului Dâmboviţa, mai precis „Operaţiunii deşeurile”, catalogată a fi un exemplu clasic de făcut bani pentru clientela politică.

„Firma Supercom SA, patronată de omul de afaceri Ilie Ciuclea, cea care a ridicat gunoiul şi maşinile parcate ilegal în Sectorul 2 al Capitalei, condus de Neculai Onţanu, a încasat, în 2010, de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cu ajutorul omului de casă al Elenei Udrea, Florin Popescu, nu mai puțin de 80 de milioane de euro.

supercom 1

Controversata afacere a gestionării problemei gunoaielor din județul Dâmbovița a fost pusă la cale la sfârşitul lunii octombrie a anului 2009, chiar în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale şi imediat după ce Elena Udrea a preluat interimatul Ministerului Mediului. Operaţiunea a avut loc după plecarea PSD din Guvernul Emil Boc I.

La vremea respectivă, Consiliul Județean a anunţat că intenţionează să cedeze, prin intermediul unui contract de delegare prin concesionare, gestiunea serviciilor publice de colectare și transport a deșeurilor menajere din județul Dâmbovița.

Concret, autoritatea contractantă solicita prestarea unor servicii de eliminare a deșeurilor și a apelor murdare, de salubrizare și servicii similare care să fie executate atât în municipiile Târgoviște și Moreni, în orașele Titu, Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari, precum și în 82 de comune din zona rurală a județului.

Licitație organizată cu un singur ofertant

supercom

Potrivit caietului de sarcini întocmit de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, criteriul principal pentru desemnarea câştigătorului licitaţiei viza oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Încă de la început, lucrurile păreau a fi făcute cu ţintă exactă. Asta deoarece, deși prin licitație se înțelege că mai mulți ofertanți participă la selecție, iar cel mai bun câștigă, acest lucru nu a fost valabil și în legătură cu parafarea acestei afaceri.

În cursă s-a înscris un singur ofertant, respectiva firma Supercom SA București, patronată de Ilie Ciuclea, care, la acea dată, ocupa funcţia de vicepreşedinte UNPR Bucureşti, partener la guvernare cu PDL. În urma deliberărilor, Consiliul Județean Dâmbovița a atribuit contractul către Supercom, având o valoare de 334.872.879,76 lei, cu TVA inclus, ceea ce la cursul leu/euro de la momentul respectiv însemna 80 de milioane de euro”.

Citeşte continuarea materialului pe jurnalul.ro

2 Răspunsuri la MEGA AFACERE: Gunoaiele din judeţul Dâmboviţa au umplut conturile „băieţilor deştepţi” cu milioane de euro

 1. moshu49

  că doar nu era să scrie „tonomatul” specializat în lupta cu portocalii despre mega-escrocheriile stăpînului, puşcăriaşul voiculescu
  mai util pentru memoria scurtă a dâmboviţenilor despre puşcăriabilul popescu, bonus lovitura cu manga
  poate ţinta era/este ciuclea (să nu fi cotizat?). sau onţanu?
  ori poate chiar „interesul naţional” al gheneralului mai nou (şi) plagiator?
  zic şi io 😉

   
 2. Enache Lucian

  Pana una alta cele doua deponii ecologice de la Aninoasa si de la Titu nu ami au mult de trait. S-au cam umplut.Majoritatile astea rosii de la nivel judetean si municipal asteapta sa vina altii sa rezolve problemele cu gunoiul. Dragilor va amintiti ca s-a avizat un PUZ pentru un incinerator langa groapa de la Aninoasa. Pacat ca nu v-a interesat subiectul Reduceam simtitor deseurile menajere si prelungeam viata deponiei.Dar pentru asta trebuie sa ai viziune, adica sa vezi mai departe de alegerile din 2016.Imaginativa ca peste un an inchideti cele doua deponii nici nu mai trebuie sa vina un razboi, sa ne loveasca o cometa sau sa navaleasca teroristii musulmani in Dambovita.

   

Adaugă un Comentariu

*