Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Megacentralizare spitalicească

Megacentralizare spitalicească 

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru desfiinţarea a cinci unităţi medicale.  Spitalul Municipal Târgovişte, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Sanatoriul TBC Moroeni urmează să fie transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în condiţiile în care au funcţionat totdeauna ca unităţi de sine stătătoare, cu personalitate juridică.

Acţiunea vizează creşterea calităţii actului medical, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Popescu. Domnia sa a mai mărturisit că 67% din totalul chletuielilor curente ale celor cinci unităţi spitaliceşti reprezintă cheltuieli de personal.

Centralizarea s-a efectuat fără a fi consultaţi managerii spitalelor în cauză, care ne-au mărturisit că nu ştiu nimic despre hotărârea aleşilor judeţeni. Nici măcar managerul Spitalului Judeţean din Târgovişte, dr. Octavian Deftu, nu ştie că i s-a pregătit preluarea a cinci spitale din judeţ.

Adaugă un Comentariu

*