Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » METODĂ: Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cenzură şi manipulare prin comunicate de presă!

METODĂ: Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cenzură şi manipulare prin comunicate de presă! 

consiliul-judetean-dambovita

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a început să-i trateze pe ziarişti cu dezinteres! Acest fapt reiese cu claritate din obiceiul de a ne ţine departe de uşile instituţiei. În loc să fim invitaţi la evenimentele organizate, ni se transmit comunicate de presă după organizarea unor acţiuni cu caracter public. Le reamintim, onor, mai marilor judeţului, că rolul mediei este acela de a obţine informaţii direct de la sursă, din miezul activităţilor, nu să aştepte să-i fie servite sub formă de comunicate de presă.

Înţelegem că pot exista şi discuţii cu caracter secret, nedestinate publicităţii, dar autorităţile trebuie să ştie să facă o delimitare între ceea ce înseamnă informaţie de interes public şi ceea ce nu poate fi difuzat.

Astăzi, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, au avut loc două evenimente cu valoare de informaţie publică, vizita unor oameni de afaceri francezi interesaţi să investească în Parcul Industrial Priboiu şi şedinţa Consiliului Consultativ de Administrare al Parcului Natural Bucegi. Ambele acţiuni, desfăşurate într-o instituţie publică, au fost ţinute departe de presă şi, pe cale de consecinţă, departe de dâmboviţean. Nu suntem de acord cu astfel de procedee apropiate de cenzură şi manipulare, nicidecum de informarea corectă a cetăţeanului şi libertatea de expresie.

În semn de protest, nu vom mai publica astfel de comunicate post-eveniment, pe care le considerăm sfidătoare la adresa dreptului la informaţie clară, adevărată. Jurnaliştii nu îşi pot elabora materialele de presă corect, nu pot susţine puncte de vedere din informaţia pusă pe tavă în diferite forme de autorităţi!

Adaugă un Comentariu

*