Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 5, 2020
Sunteți Aici Home » SĂNĂTATE » METODĂ EFICIENTĂ CONTRA ȘPĂGII: AU CUSUT BUZUNARELE DOCTORILOR! Se întâmplă la Iași, într-un spital privat

METODĂ EFICIENTĂ CONTRA ȘPĂGII: AU CUSUT BUZUNARELE DOCTORILOR! Se întâmplă la Iași, într-un spital privat 

doctor

„Doamne fereşte să ajungi în spital, mai ales dacă nu ai bani puşi deoparte!” Asta spune tot românul, obişnuit că dacă nu dă şpagă, de la medici şi până la infirmiere, nimeni nu se uită la el. Pentru a descuraja pacienţii să bage „mici atenţii” în buzunarele personalului medical, conducerea unui spital privat din Iaşi a luat o măsură ingenioasă: a cusut toate buzunarele echipamentelor.

Acum, buzunarele echipamentelor sunt doar „de formă”
Nici la pantaloni nu ai unde să-i bagi bani personalului medical

„Vrem să le aratăm pacienţilor faptul că îngrijirile pe care le primesc nu sunt condiţionate de şpagă”, a spus managerul clinicii, Andreea Tănase, pentru Kanal D. Nu la fel de interesantă a părut această metodă şi pentru conducerea Spitalului de stat „Sf.Spiridon”, din Iaşi, care spune că buzunarele au rostul lor.

„Echipamentul de protecţie are un anumit design şi, evident, şi funcţionalitate. În buzunare, în general, se ţin pixurile, parafele, micile informaţii medicale”, a precizat Diana Cimpoieşu, director medical. În replică, cei de la privat spun că ei se descurcă foarte bine şi fără buzunare. „Tot ce ne este necesar avem pe triajul de pe etaj, în sălile de tratamente şi la patul pacientului”, a mărturisit un asistent medical.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*