Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » Mii de câini au fost masacraţi în adăpostul de la Aninoasa

Mii de câini au fost masacraţi în adăpostul de la Aninoasa 

În ultimii doi ani, peste 3000 de maidanezi au fost omorîţi în adăpostul Primăriei Târgovişte situat la Aninoasa şi aruncaţi în gropi comune săpate pe malurile Ialomiţei. Ieri, după-amiază, în zăvoiul unde au fost îngropaţi câinii s-au efectuat cercetări de către Poliţie şi Garda de Mediu, urmând ca luni să intervină şi Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Veterinară. Reprezentaţii Asociaţiei „Ia-mă acasă” au venit la Târgovişte imediat ce au citit dezvăluirile din „Adevărul”.

Viorel Moise, fost angajat la Secţia Câini fără Stăpân din cadrul Primăriei Târgovişte, ne-a făcut dezvăluiri şocante. Mii de câini comunitari au fost adunaţi de pe străzi, masacraţi şi aruncaţi în gropi comune, săpate la repezeală în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, în imediata apropiere a adăpostului de la Aninoasa.

Ultima acţiune de eutanasiere s-a consumat pe 18 octombrie. Bietele patrupede au fost strânse din cartierele Târgoviştei. Iubitorilor de animale li s-a explicat că acestea vor fi sterilizate şi înapoiate în oraş. Nu s-a întâmplat aşa. Spune Moise că 100 de câini maturi şi aproximativ 50 de pui au fost omorâţi.

Fostul hingher ne-a dus în crângul de pe malul râului şi ne-a arătat groapa săpată cu un escavator. În toată zona mirosea îngrozitor, iar muştele roiau. „Sunt 100 de gropi, cu peste 3000 de câini. Eu am lucrat 12 ani la acest serviciu. Ştiu ce vorbesc. Pe 18 octombrie, am mers cu inginera în zăvoi, să mai căutăm loc pentru o groapă. I-am spus că eu stau în ziua aia şi o mai ajut şi apoi nu mă mai risc, că am văzut la televizor când un cioban şi-a omorât propriul câine şi a primit trei ani cu suspendare. I-am spus şi directorului Badea că eu nu mă mai risc. Salariul mi-a scăzut, sporuri nu mai am…”, mărturiseşte Viorel Moise.

Ne-a îngrozit când ne-a dezvăluit că, acum doi-trei ani, câinii erau omorâţi injectându-li-se diluant pentru vopseluri. Apoi, s-a procurat otravă de la o farmacie veterinară.

Mediul şi DSP-ul fac anchetă la faţa locului

Adăpostul de câini de la Aninoasa se află la aproximativ 10 km de oraş. Locaţia este ascunsă în zăvoiul Ialomiţei. Un iubitor de animale cu greu ar putea să ajungă acolo, pentru a adopta un câine. Spune Viorel Moise că adăpostul a fost doar o motivaţie pozitivă, de imagine, dar în spatele lui tot timpul câinii au fost omorâţi şi îngropaţi.

Ing. Mihail Drugă, directorul Gărzii de Mediu Dâmboviţa, ne-a informat că va trimite o echipă la faţa locului, să inventarieze gropile comune şi, dacă se confirmă că mediul a fost afectat, cei vinovaţi vor fi sancţionaţi. Acelaşi demers l-a ordonat şi dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Dr. Sandu Tolea, şeful peste veterinarii din judeţ, spune că normal ar fi fost ca patrupedele omorâte să fie predate către Protan. „Eu nu cred chestia asta. Ştiu că a fost o perioadă când am eutanasiat, acum doi ani, când a fost rabie în Târgovişte. Câinii morţi au fost dirijaţi către Protan. Am cunoştinţă că există acest adăpost autorizat pentru câinii fără stăpân. Mai departe, nu ştiu ce se întâmplă”, declară dr. Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa.

Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, care are în subordine şi activitatea de ecarisaj, spune că a dispus să se respecte întocmai legislaţia. Adică, animalele să fie luate din stradă, sterilizate şi returnate în oraş.

„Eu, pe toate hârtiile care au ajuns la mine, am scris să se ia măsuri conform legii. Eu sunt iubitor de câini. Eu nu o să-mi asum niciodată o asemenea răspundere. Îmi dau demisia, dacă cineva mă obligă să dau ordin să omor câinii. Dacă a făcut cineva treaba asta, trebuie să răspundă”, afirmă ing. Dănuţ Badea.

VEZI VIDEO

Parizer stricat, aruncat aiurea prin zăvoi

În crângul din zona adăpostului de câini de la Aninoasa, am găsit sute de batoane de parizer stricat aruncate la întâmplare. Ne-a lămurit tot fostul hingher. „A fost primit pentru Grădina Zoologică. Celor de acolo le-a fost frică să-l dea la animale, să nu moară, că era stricat. Ni l-au dat nouă, pentru câinii din adăpost. Nici ăştia nu s-au atins de parizer. Aşa a ajuns aici”, spune Viorel Moise.

Viorel Moise, fost angajat la Secţia Câini fără Stăpâni din cadrul Primăriei Târgovişte, ne-a făcut dezvăluiri şocante. Mii de câini comunitari au fost adunaţi de pe străzi, masacraţi şi aruncaţi în gropi comune, săpate la repezeală în zăvoiul de pe malul râului Ialomiţa, în imediata apropiere a adăpostului de la Aninoasa.

Protecţia animalelor a pus în mişcare autorităţile

Masacrarea câinilor comunitari în municipiul Târgovişte a indignat opinia publică naţională. Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au luat imediat poziţie.

Ieri după-amiază, s-a deplasat la Târgovişte, special pentru acest caz, Maria Beck, vicepreşedinta Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Ia-mă acasă”. A mers la adăpostul de la Aninoasa. S-a cutremurat când a văzut gropile comune în care au fost aruncate cadavrele miilor de maidanezi.

„Este inuman, este degrandant pentru fiinţa umană. Cei care au hotărît să facă aşa ceva ar trebui să stea la puşcărie, nu la conducere. Ce s-a făcut la Târgovişte este o crimă. Nu este vina animalelor că sunt în stradă”, a declarat Maria Beck.  La sesizarea acesteia, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi poliţiştii de la Aninoasa.

Puii au fost îngropaţi de vii

S-au ridicat probe de la ultima groapă, săpată cu escavatorul pe 19 octombrie. Acolo, după ce au fost injectaţi cu substanţe letale, au fost aruncaţi la grămadă 100 de câini maturi şi 50 de pui. S-a aflat în zăvoiul de pe malul Ialomiţei, în zona adăpostului Aninoasa, şi un comisar de la Garda de Mediu.

Luni, o comisie comună formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitare Veterinare Dâmboviţa va efectua cercetări la locul masacrului. „Singura metodă care a dat rezultate peste tot în lume presupune castrarea animalelor aflate deja pe domeniul public şi returnarea lor în teritoriul de unde au fost capturate. Este vorba despre exemplarele sănătoase şi blânde. Celelalte rămân în adăposturi, deoarece legislaţia europeană interzice cu desăvârşire omorîrea animalelor sănătoase. De asemenea, ar trebui sancţionaţi cetăţenii care le abandonează”, spune Maria Beck.

La adăpost, i-am găsit pe inginera Florina Pîrvescu şi pe doctorul veterinar Mihai Simionescu. Cel din urmă ne-a declarat că nu ştie despre acţiuni de eutanasiere a câinilor. „Eu vin doar când sunt solicitat pentru vaccinări, pentru castrări. Nu stau aici”, spune veterinarul. Florina Pîrvescu a refuzat să comenteze situaţia.

Potrivit mărturiei lui Viorel Moise, fost angajat al adăpostului, inginera Pîrvescu este cea care a injectat câinii cu substanţă letală. Iniţial, chiar cu diluant de vopseluri. „Când ne grăbeam, pe ăia mici nici nu-i injecta. Au fost îngropaţi de vii. Dimineaţa, am văzut urme, cum s-au chinuit să iasă din groapă”, afirmă Viorel Moise.

PRELUARE DIN ADEVĂRUL

10 Răspunsuri la Mii de câini au fost masacraţi în adăpostul de la Aninoasa

 1. DIANA

  Cei vinovati trebuei sa plateasca cu inchisoarea !!!
  Nu mai trebuie trecuta cu vedrea aceasta fapta, este ceva plin de cruzime pe care un om sanatos mintal si cu un minim de constiinta nu l-ar fi acceptat. sa fie blestemati tot cei care s-au mqanjit cu sange nevinovat, toti cei care au luat parte la aceste cruzimi, sa fie blestemati ei si tot ceea ce au mai drag pe pamant. Cum te poti uita in ochii unui catelus asa mic, asa de nevinovat si cu sufletul atat de pur si apoi sa-l ingropi de viu, sa-i refuzi dreptul la viata? Cum ????
  Tineti minte bestiilor daca pe acest pamant, lumea este indiferenta exista JUSTITIA DIVINA, pe care nu o veti putea pacali si nici minti, nici indurare nu veti putea cere pentru ca ceea ce ati facut ati facut-o cu buna stiinta, fara mila, fara remuscari in cel mai crunt mod posibil. Va fi vai si amar de voi bestii oribile !

   
 2. DIANA

  Cei vinovati trebuei sa plateasca cu inchisoarea !!!
  Nu mai trebuie trecuta cu vedrea aceasta fapta, este ceva plin de cruzime pe care un om sanatos mintal si cu un minim de constiinta nu l-ar fi acceptat. sa fie blestemati tot cei care s-au mqanjit cu sange nevinovat, toti cei care au luat parte la aceste cruzimi, sa fie blestemati ei si tot ceea ce au mai drag pe pamant. Cum te poti uita in ochii unui catelus asa mic, asa de nevinovat si cu sufletul atat de pur si apoi sa-l ingropi de viu, sa-i refuzi dreptul la viata? Cum ????
  Tineti minte bestiilor daca pe acest pamant, lumea este indiferenta exista JUSTITIA DIVINA, pe care nu o veti putea pacali si nici minti, nici indurare nu veti putea cere pentru ca ceea ce ati facut ati facut-o cu buna stiinta, fara mila, fara remuscari in cel mai crunt mod posibil. Va fi vai si amar de voi bestii oribile !

   
 3. Alex

  Detin o inregistrare de la inceputul acestui an chiar de la acest loc unde am constat cu groaza cum cainii erau tinuti fara hrana (unu era mort langa ceilalti), mizerie si multa nepasare!!!
  Cei care sunt abilitati sa faca ordine ar trebuie sa se implice in ceea ce s-a intamplat la Aninoasa, cei implicati masacrul acesta sa aiba parte de aceiasi soarta ca a bietelor suflete necuvantatoare!Suntem o lume plina de barbari!!!!!!!!!!!!!!!!

   
 4. Adriana

  Ingrozitor ce s-a intamplat cu bietele animale!Ing Florina P,sefa adapostului se face vinovata pentru cruzimea cu care a omorat acele suflete nevinovate.Este o femeie care nu are inima,sufletu-i de gheata,este o CRIMINALA pentru ca poate ucide cu atata usurinta si oamenii,este f periculoasa si de aceea nu trebuie sa mai traiasca in libertate.Sa plateasca pentru faptele lor criminale si toti aceea care au luat decizia pentru masacrarea celor mai buni prieteni ai omului.Nu animalele sunt de vina ca se inmultesc si sunt abandonati pe strazi…daca sti sa-ti apropii un caine,ii dai o bucata de paine,cainele nu te uita niciodata,nu tradeaza precum oamenii si te iubesc neconditionat.Succes si felicitari jurnalistilor si tuturor oamenilor de bine care s-au implicat in acest caz…

   
 5. allexxya

  ei bravos, dar acel martor, fost angajat care si-a marturisit faptele ce risca? deci el, ca o curva penala ce este nu s-a retras pentru ca regreta ceea ce a facut, nuuuu, ci pentru ca a vazut ca poate face inchisoare si pentru ca i s-a diminuat salariul…si ce s-a gandit el?! „lasa ca va dau eu in gat pe toti!”

   
 6. Andreea

  Autoritati mincinoase, ticaloase si ignorante! O dau intr-una cu reintroducerea eutanasiei, cu toate ca aceasta n-a fost interzisa decat pe hartie. In Romania, stat de drept dealtfel, legea nu este respectata, iar cainii se omoara cu miile. Si-atunci cum de tot trambiteaza ineptia asta, ca numai uciderea ar rezolva problema. Creiere de bestii necivilizate!!!!

   
 7. Irina

  Bine le-a facut.Asta e daca nu sunt adaposturi,mai bine sa-i omoare.La oamenii care sunt muscati pe strazi si sfasiati cde ce nu va ganditi?preferati sa traiasca un caine sau un om?
  Sa-i omoare in continuare sa scapam de ei ca e plin orasul!!Ni s-a luat nu poti merge cu copilul de mana ca tabara pe tine!!

   
 8. Lucia

  Vinovatul sa fie aruncat in groapa cainilor si lasat acolo pana isi da duhul.Moarte pentru moarte.Pana nu faceti asa ceva,in Romania niciodata nu se va respecta legea pentru protectia animalelor.Noi,iubitorii de animale trebuie sa-i pedepsim,nu altcineva.Autoritatile isi bat joc de toata lumea,inclusiv de animale.

   
 9. ***********

  @IRINA,esti o proasta ca 90% din populatia tarii,esti limitata si traiesti in evul mediu,nu te duce mintea ,nu esti in stare sa gandesti,sper sa ti se intample si tie intr-o zi ceea ce li s-a intamplat cainilor,si copiilor tai
  @ALLEXXYA daca nu marturisea el,daca nu spunea el,era mai bine?e bine si asa decat deloc,puscarie pentru toti implicati,asta le doresc,si sa plateasca ei si familiile lor generatii la rand pentru raul facut intentionat,sa nu moara pana sa nu plateasca acolo unde-i doare mai tare,buzunarul si familia

   

Adaugă un Comentariu

*