Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Ministerul Sănătăţii a repartizat 49.150 de doze de VaCcIN ANtIGRIPAL pentru judeţul Dâmboviţa

Ministerul Sănătăţii a repartizat 49.150 de doze de VaCcIN ANtIGRIPAL pentru judeţul Dâmboviţa 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: zci-cervirvac.hr)

Direcţia de Sănătate Dâmboviţa a primit astăzi, 8 decembrie, 49.150 de doze de vaccin antigripal de la Ministerul sănătăţii şi a început imediat distribuţia în teritoriu. Campania de imunizare se va derula, ca în fiecare an, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

„Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor”, se arată într-un comunicat rem is de DSP Dâmboviţa.

Din ultimele raportări efectuate în cadrul sistemului de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, iar numarul infecţiilor respiratorii este mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Adaugă un Comentariu

*