Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MINISTRUL STROE, DESPRE NOUL COD RUTIER: Nu amenzile ce vor fi aplicate sunt importante, ci respectarea legii

MINISTRUL STROE, DESPRE NOUL COD RUTIER: Nu amenzile ce vor fi aplicate sunt importante, ci respectarea legii 

radu stroe

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat luni că nu cuantumul amenzilor care vor fi încasate la buget în urma aplicării noului Cod rutier este important, ci nevoia de a respecta legea.

„Concluziile sunt foarte interesante. Colegii mei au dezbătut pe larg aproape articol cu articol. S-a luat act de aceste propuneri, urmează şi altele în cursul serii, unele mâine (marţi – n.r.), vom vedea dacă ajungem la o formă care să permită membrilor grupului liberal să facă un pas înainte. Eu rămân optimist. Vom vedea”, a spus Stroe.

El a precizat că s-a discutat şi despre cuantumul amenzilor şi despre perioadele de suspendare a permisului de conducere. În ceea ce priveşte aspectul încasării amenzilor, care ar contribui la bugetul de stat, el a apreciat că „problema încasării nu este un capăt de ţară sub aspectul faptului că ar avea mare influenţă la bugetul de stat”.

„Ştiu că unul dintre colegii de opoziţie a ridicat această problemă, că Guvernul doreşte să îşi crească veniturile la bugetul statului cu amenzi. Ele sunt nesemnificative în legătură cu cifrele bugetului de stat. Nu cuantumul lor este important pentru bugetul statului, pentru că ele înseamnă foarte puţin, ci nevoia de a respecta textul de lege. Ai greşit, te sancţionează, plăteşti amenda, aici este chestiunea. Problema este a moralităţii faptului că un act normativ prevede o sancţiune că sancţiunea trebuie să fie aplicată şi respectată, deci şi amenda plătită. Aici este problema de moralitate, nu pentru faptul că ar creşte veniturile la bugetul de stat”, a mai susţinut Radu Stroe.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*