Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MINUNE: De Bobotează, apele Iordanului curg în sens invers

MINUNE: De Bobotează, apele Iordanului curg în sens invers 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: i.ytimg.com)

Creştinii din toată lumea sărbătoresc, pe 6 ianuarie, Boboteaza, ziua în care Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, a fost botezat în apele Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul. Există în tradiţie ca, în această zi, să se săvârşească slujbe religioase pe malul unor râuri, urmate de ritualul aruncării unei cruci în apă, care să fie recuperată ulterior în urma unei competiţii.

În ţara sfântă, Israel, acest ritual are loc pe data de 19 ianuarie, conform calendarului gregorian. Slujba se ţine pe malul râului Iordan. Se spune că aici are loc un fenomen interesant, neexplicat până acum de oamenii de ştiinţă. De 2000 de ani, în timpul oficierii slujbei, Iordanul curge în sens invers. Fenomenul apare imediat ce Patriarhul Ierusalimului aruncă crucea în apă, iar în acelaşi timp sunt eliberaţi şi trei porumbei albi.

Râul începe parcă să fiarbă exact în locul unde cade crucea. Minunea este urmărită în fiecare ani de mii de pelerini veniţi din toate colţurile lumii pentru a participa la slujba de Bobotează de pe malul Iordanului.

Adaugă un Comentariu

*