Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » MINUNI: În satul unde baza sportivă stă închisă de 8 ani, primăria va moderniza căminul cultural!

MINUNI: În satul unde baza sportivă stă închisă de 8 ani, primăria va moderniza căminul cultural! 

radu georgescu, gura foii

Radu Georgescu, primarul de la Gura Foii, are o misiune grea. A promis încă din campania electorală de anul trecut că va face lucruri bune pentru comuna sa. E mai greu, însă este în continuare optimist, chiar dacă bugetul nu îl ajută, iar fondurile guvernamentale şi cele europene se lasă aşteptate.

A reuşit să modernizeze prin asfaltare 2,2 km de drum care leagă localitatea de Găeşti şi aşteaptă la rând reabilitarea a încă 3,5 km de uliţe şi drumuri săteşti. Finanţarea pentru acest proiect încă nu a venit.

În schimb, e bucuros edilul că a reuşit să pună la punct aparatul administrativ lăsat în bulibăşeală de predecesorul său, Marian Iosif, ajuns acum consilier personal al primarului din comuna argeşeană Căteasca. Spune Radu Georgescu că Iosif îl ajută pe edilul de acolo la proiecte europene!

Întorcându-ne la funcţionarii de la Gura Foii, ne-a precizat primarul că, atunci când a intrat în instituţie, doar cinci funcţionari lucrau, restul până la 14, nu aveau atribuţiuni, iar unul, consilier personal al lui Marian Iosif, trebăluia mai mult prin gospodăria acestuia. S-a revenit acum la normalitate! Sarcinile au fost proporţionate egal.

De la Marian Iosif, a moştenit Radu Georgescu şi o bază sportivă vedetă, în satul Bumbuia. S-au cheltuit pentru amenajarea ei vreo 700.000 de lei. Din 2008, zace închisă. Vestiarul nu a fost nici măcar racordat la reţeaua de curent electric. Ne-a spus, mâhnit, Radu Georgescu că gazonul nu poate fi folosit, iarba plantată pe un pământ adus de pe un deal din apropiere, creşte sub formă de ghemotoace. Se încurcă mingea şi crampoanele în ele! Noroc că acum la Bumbuia nu mai există echipă de fotbal. Ar fi avut de suferit. Terenul este bun doar pentru păşune…

Edilul nu vede baza sportivă a fi utilă prea curând. În sat, tineri nu prea sunt iar. după cum tot el ne-a mărturisit, natalitatea a început să sporească de-abia de anul trecut. Aşa că mai este de aşteptat până creşte tânăra generaţie…

Acum, dacă nu merge cu sportul, încearcă primarul să facă cultură. Vrea să reabiliteze şi să modernizeze căminul cultural din Bumbuia. E singurul care există în comună! Proiectul a fost depus la Compania Naţională de Investiţii şi se aşteaptă finanţare.

Despre apă şi canal la Gura Foii, se vorbeşte tot la nivel de viitor. Proiectul pentru această investiţie are o valoare de 3,5 milioane de euro şi va fi implementat cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Aşteaptă şi Gura Foii, cum aşteaptă tot judeţul!

Adaugă un Comentariu

*