Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MISIUNE: Forţa credinţei şi unitatea spre bine înving orice oprelişti la Glodeni!

MISIUNE: Forţa credinţei şi unitatea spre bine înving orice oprelişti la Glodeni! 

casa glodeni 2

La Glodeni, în judeţul Dâmboviţa, de mai mulţi ani, biserica ortodoxă a devenit liant de bază al comunităţii, sprijin şi pavăză pentru cei nevoiaşi, prieten şi sfătuitor pentru cei aflaţi la încercare. După ce la începutul acestui an slujitorii bisericii parohiale s-au zbătut şi, prin ajutorul oferit de sponsori şi implicarea localnicilor, au construit şi dotat de la zero o casă pentru o familie căreia îi arsese bruma de gospodărie, în această vară preoţii s-au angajat într-o altă misiune de ajutorare a unui localnic lovit de soartă, pe care au dus-o la capăt, cu trudă, curaj şi putere de la Dumnezeu. Acum, un alt cetăţean din Glodeni trăieşte în casă nouă şi pare că va scăpa şi de suferinţa fizică care l-a marcat dur în ultimii ani.

Dragomir Stancu din Glodeni, din cauza unei boli oculare, în septembrie 2016, şi-a pierdut vederea. Nu este tocmai uşor pentru un om, la 48 de ani, să rămâi în întuneric, să intri într-o lume a neputinţei, a disperării, să nu ştii încotr-o să o apuci… Preotul paroh Viorel Gheorghe, un adevărat doctor al sufletelor, i-a fost aproape, l-a încuajat şi i-a ţinut vie credinţa, încrederea în Dumnezeu.

casa glodeni 3

„În luna ianuarie, am reuşit să îl operăm cu succes la un ochi. Costul intervenţiei chirurgicale, asigurarea de sănătate şi tratamentul aplicat ulterior au fost suportate de parohie”, ne-a precizat preotul Viorel Gheorghe.

Dragomir Stancu, din cauza suferinţei prin care a trecut, nu a mai reuşit să se gospodărească deloc singur. Iarna trecută, căsuţa în care locuia aproape că s-a prăbuşit, astfel că a fost cazat la o familie din comună. În tot acest răstimp, comunitatea locală a început lupta pentru salvarea acestui om, pentru a-i reda încrederea în Dumnezeu şi în semeni. Pentru a-i dovedi că la Glodeni nimeni nu mai este lăsat să sufere din pricini care, prin efort, unitate şi credinţă, pot fi eliminate.

Preotul Viorel Gheorghe este cel care a luat hăţurile în mâini şi s-a pus pe treabă. În câteva luni, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin bunăvoinţa unor sponsori şi a cetăţenilor din localitate, Dragomir Stancu are acum o casă nouă. Părintele paroh Viorel Gheorghe a supravegheat în permanenţă stadiul lucărilor, a muncit alături de meseriaşi, pentru a duce la bun sfârşit ceea ce şi-au propus.

casa glodeni 1

Ieri, în prezenţa a zeci de cetăţeni, preoţii din comună au sfinţit locuinţa lui Dragomir Stancu. O mare bucurie pentru acest om care a văzut că suferinţa poate fi izbăvită, că, atunci când Dumnezeu şi semenii îţi sunt aproape, mâhnirea se risipeşte, iar viaţa intră într-o relativă normalitate.

„Există o nouă şansă la viaţă pentru el. Există speranţă să-şi recapete vederea şi la celălalt ochi. Dar, trebuie să mai adunăm bani pentru operaţie. Mă bucur că împreună cu enoriaşii din această parohie, prin sprijinul lui Dumnezeu, am reuşit să mai îndeplinim un vis. Am reuşit să îi arătăm consăteanului nostru că, prin puterea lui Dumnezeu şi unirea în credinţă, spre bine, putem înfăptui ceea ce ne dorim”, a spus preotul Viorel Gheorghe.

casa glodeni 4

Adaugă un Comentariu

*