Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MISIUNE ÎNDEPLINITĂ LA DIRECŢIA SILVICĂ DÂMBOVIŢA: „Nu vreau să facem performanţă prin reduceri de personal”

MISIUNE ÎNDEPLINITĂ LA DIRECŢIA SILVICĂ DÂMBOVIŢA: „Nu vreau să facem performanţă prin reduceri de personal” 

costel preda

Direcţia Silvică Dâmboviţa merge din ce în ce mai bine. Bilanţul întocmit după nouă luni de activitate arată că toţi indicatorii propuşi la începutul anului au fost depăşiţi. După cum ne-a declarat directorul Costel Preda, s-a putut ajunge la aceste realizări datorită unui management performant, susţinut de munca în echipă. „Am făcut eforturi fantastice pentru a nu efectua restructurări. Nu vreau să facem performanţă prin reduceri de personal, astfel că doar doi titulari de canton de la Ocolul Silvic Răcari a trebuit să plece „. În momentul de faţă, Direcţia Silvică Dâmboviţa are 446 de angajaţi.

Programul de împădurire a fost realizat în procent de 90% încă din primăvară şi va fi definitivat în următoarea lună, după ce se ating condiţiile meteo optime. „Am pregătit în jur de 15 hectare de teren pentru împăduriri integrale şi mai avem alte 20 de hectare de completări, pe care ar fi trebuit să le efectuăm în primăvara viitoare, dar noi le executăm din această toamnă”, spune ing. Costel Preda.

În pepiniera centrală există în acest moment un milion de puieţi de diferite specii, apţi pentru plantat, care vor fi livraţi în ţară, necesarul pentru judeţul nostru fiind asigurat numai prin pepinierile cantonale. „Avem şi un plantaj deosebit (tei, larice şi brad) la Teiş, unde am avut o fructificaţie bună la brad, în jur de 800 kg de sămânţă pe care o vom valorifica în afara ţării”.

Şi campania de fructe de pădure s-a încheiat cu succes, în sensul că deja au fost livrate către export 85 de tone din cele 110 colectate, pentru diferenţă existând o comandă fermă din partea unui agent economic.

Cota de tăiere a fost şi ea atinsă, iar în această perioadă se valorifică în special lemnul de foc şi mangalul. Cel din urmă va ajunge în Grecia, iar preţul este unul foarte bun: 300 euro/tonă. În stocul Direcţiei Silvice Dâmboviţa există în momentul de faţă 300 de tone de mangal.

Adaugă un Comentariu

*